Intel Core i7 3960X Extreme Edition SandyBridge

Acest procesor Intel Core i7 3960X Extreme Edition SandyBridge e probabil cel mai bun model al momentului şi după cum vedeţi e un model care face parte din o ediţie limitată. Cea ma importantă a unui gadget (tabletă, telefon, laptop etc.) e procesorul în special că procesoarele apărute de un an şi ceva au plăci video integrate în acestea. Un astfel de procesor se adresează gamerilor care vor un desktop de ultimă generaţie. Core i7 3960X are 12 thread-uri, 6 nuclee şi un cache de 15MB. Frecvenţa minimă a acestuia e de 3.2 GHz şi poate fi overclock-at la 5.6 GHz (apropae dublu) dar veţi avea nevoie de un cooler mai special deoarece cel din pachet nu e chiar aşa de grozav. Acest procesor i7 3960X Extreme Edition din generaţia Sandy Bridge. Dacă vă interesează un procesor ca şi acesta doar mai ieftin atunci o recomandare ar fi un Intel Core i7 3930K. Dacă doriţi performanţe fenomenale atunci optaţi pentru acesta. Preţul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Aşa arată

Specificaţii tehnice

Frecvenţa minimă a acestuia e de 3.3 GHz şi se foloseşte socket-ul 2011. Poate operare atât pe 32 cât şi pe 64 de biţi. Tehnologii ce le vom găsi pe acesta sunt următoarele: Turbo Boost, Virtualization (VT-x), Hyper-Threading, Virtualization pentru Directed I/O (VT-d), AES New Instructions, Enhanced Intel SpeedStep şi Intel 64. O bună parte dintre acestea le veţi găsi şi pe modele obişnuite din seria i7 numai că specificaţii acestuia sunt mai deosebite şi de acolo şi performanţe mai mari. Spre deosebire de modelele mai mici, acesta nu are placă video integrată. În mod idle consumul se află sub consumului lui i7-2600K, adică sub 100 W. Deci nu trebuie să schimbaţi sursă desktopului dar placa de bază cu siguranţă trebuie schimbată. Deci acesta ar putea fi un dezavantaj în special că o placă de bază corespunzătoare nu e chiar ieftină.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: foarte performant, cooler inclus, cel mai bun procesor al momentului, consum mic şi are 6 nuclee.

Minusuri: preţul, nu poate fi un upgrade pentru actualul PC deoarece necesită o placă de bază specială.

Concluzie

O altă alternativă la acest i7 3960X ar fi un i7 3820 dar acela va fi lansat abia anul viitor. Sunt curios dacă acesta va avea succes la români şi spun asta datorită preţului. Iar diferenţele de performanţă dintre Sandy Bridge şi Sandy Bridge-E sunt considerabile. Jos am pus un clip cu despachetarea acestui procesor Intel Core i7 dar care e şi o mică prezentare a sa:

Te-ar mai putea interesa