Intel Core i7-3820

Dacă dorești să-ți asamblezi un sistem desktop foarte capabil atunci îți recomand un procesor Intel Core i7-3820 care e un model nou cu patru nuclee și cache de 10 mega pe nivelul 2. Nu pot spune că prețul ar fi unul mare deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi →. Pe acești bani îți poți lua două i5-uri, însă acesta e mult mai performant decât un i3/i5 și asta o să se vadă în jocuri și aplicații foarte solicitante. Cipul poate opera în mod 32 și 64 bit ceea ce înseamnă că vor merge atât programele pe 32 biți cât și cele pe 64 de biți. (Eu vă recomand să instalați pe PC sistemul de operare Windows 7 pe 64 biți și programe pe 64.)

Poze

Alături e cutia componentei și se poate vedea că nu arată cu mult diferit față de alte modele pe partea de ambalaj. La final o să puteți vedea și un video review sau mai bine spus câteva teste/benchmark-uri cu procesorul. (Din acele teste se poate vedea că se descurcă de minune.)

Cutia
Date de pe cutie

Specificaţii tehnice

i7 3820 poate fi montat pe noul socket 2011 și vine la bord cu multe tehnologii mai mult sau mai puțin utile. În mod normal procesoarele Sandy Bridge vine cu cip grafic HD3000 integrat, însă acesta s-ar putea să nu aibă deoarece acest lucru depinde de placa de bază și varianta de procesor. Consumul de curent e de undeva la 130W și în acesta depinde în principal ce sarcini rulați cu PC-ul.

Păreri pro şi contra

Pro: e procesorul ideal în cazul în care ești în căutarea unei astfel de componente care să te ajute să rulezi programe solicitante și complexe; poate fi montat pe cel mai nou socket de la Intel (asta ar fi și un dezavantaj în cazul în care ai o placă de bază cu vechiul socket).
Contra: prețul e ușor cam mare și nu există posibilitatea achiziționării unei garanții extinse.

Concluzie

Intel Core i7-3820 este o componentă pentru cei care vor mai mult și nu trebuie să vă faceți griji referitoare la fiabilitate deoarece vine cu o garanție de 3 ani (această garanție nu poate fi extinsă ca la alte aparate deoarece e o componentă, iar la componente nu se poate extinde). Alături e clipul cu testele de care vorbeam mai sus.

Lasă un comentariu