Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Intel Core i7 3770K IvyBridge

Acest procesor Intel Core i7 3770K IvyBridge e unul dintre cele mai performante și eficiente modele de pe piață iar prețul său e unul bun dacă e să luăm în considerarea performanțele sale și că are cooler inclus (are Box în denumirea sa). E vorba de de modelul care suportă overclocking (are K la finalul codului) și deci e mai bun decât 3770. Pe scurt, are o frecvență de 3500MHz, cache de 8MB și socket 1155. Oricum nu se poate compara cu cele cu socket 2011 dar cât timp face parte din seria Ivy Bridge, nu văd de ce nu optați pentru un model de ultimă generație cu tehnologie de fabricație 22 nm. Intel Core i7 3770K are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Cutia

Componenta

Specificații tehnice

Dacă optați pentru un overclocking (frecvența crește până la 4.8 GHz), performanțele sale se vor vedea în special în jocuri dar vă recomnad și o placă de bază pe măsură deci să vă faceți un sistem nou. Deci trebuie să optați pentru o placă de bază cu socket 1155 care sunt destul de multe și cu siguranță veți găsi una portivită pentru a nu depăși bugetul prestabilit. Cu ajutorul tehnologiei Turbo, frecvența sa poate să crească de la 3.5GHz la 3.9GHz. Vine cu noua placă video integrată Intel HD Graphics 4000 care are o frecvență minimă de 650 MHz și maximă de 1.16 GHz.

Modul de operare e 64 de biți dar și așa mulți dintre voi îl luați pentru gaming și deci veți opta pentru un sistem de operare Windows 7 pe 64 de biți. Având în vedere că e un Quad Core adică are patru nuclee, e normal să vină cu un cache de 8 MB. Tehnologiile prezente pe acesta sunt destul de multe: Quick Sync Video, InTru 3D Technology, Hyper-Threading, Fast Memory Access, Clear Video HD etc. Mai sunt și altele dar nu cred că are rost să le enumăr pe toate ci pe cele mai importante.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: putere termică de 77 W deci nu are un consum exagerat (în jocuri 166 W și 244 W overclockat), chiar dacă are un preț cam piperat, eu zic că merită să faceți o astfel de investiție în special că vine cu tehnologie mai bună (22 nm) și cu acesta nu veți mai avea probleme o perioadă de timp (mă refer la jcouri).

Minusuri: nu oricine și-l poate cumpăra.

Concluzie

Acest i7 3770K e un înlocuitor bun 2700K (e evident și din faptul că are un codul superior ca număr) și să sperăm că vom vedea și alte modele, iar acesta se va mai ieftini. Jos am pus o mică prezentare a sa:

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu