Intel Core i7 3770 IvyBridge

Au „aterizat” noile procesoare de la Intel și aceste cipuri poartă numele de cod Ivy Bridge. Procesorul Intel Core i7 3770 IvyBridge face parte din această nouă serie și despre seria aceasta oarecum revoluționară trebuie menționat că vine construită cu procesul de 22 nm și că înglobează multă tehnologie de top cum ar fi tranzistorii poziținați 3D și un spor de performanță, dar și autonomie față de modelele Sandy Bridge. Modelul 3770 are un preţ bun Vezi prețul special de azi » și trebuie menționat că există și un model mai scump – 3770K, iar K-l înseamnă că i se poate face OC, adică overclocking.

Poze

Din imaginile de alături se poate observa că are o cutie caracteristică procesoarelor Intel, iar din preview-ul video de la final o să vedeți conținutul pachetului. Se poate observa că e pe LGA 1155 și asta înseamnă că nu trebuie luat un MB cu un socket special. Vine și cu un ventilator și asta e un lucru caracteristic procesoarelor, iar dacă o să cumpărați modelul K probabil că ar fi recomandat un cooler mai performant.

Cutia
Componenta

Specificaţii tehnice

Intel Core i7 3770K IvyBridge ar fi o variantă recomandabilă maniacilor de performanță, iar modelul simplu e pentru cei mai cuminți. Ambele modele au patru nuclee și cip GPU Intel HD 4000. Despre acest GPU trebuie spus că pe unele plăci de bază s-ar putea să fie dezactivat dacă aveți o placă video Nvidia sau AMD. Dacă vă interesează ce placă de bază i s-ar potrivi acestui procesor atunci trebuie știut că modelul cu socket 1155 e bun, adică modelul pentru SandyBridge, însă s-ar putea să fie nevoie și de un update la firmware, adică la BIOS.

Păreri pro şi contra

Pro: e foarte eficient fiind cu câteva zeci de procente mai performant decât un model Sandy; prețul nu e deloc mare deoarece e un i7; vine cu un cooler la pachet; are GPU integrat capabil de a reda 1080p; nu trebuie o placă de bază specială.
Contra: nimic (poate că era interesant dacă avea mai multe nuclee, însă e mai performant decât un AMD cu 8 nuclee).

Concluzie

Acest 3770 e un model al anului 2012 și mulți împătimiți ai calculatoarelor îl așteaptă de foarte mult timp. Alături e un preview cu o despachetare a cutiei unui astfel de model. Dacă vrei să-ți faci un calculator de jocuri ori unul foarte performant atunci acest proc ar fi recomandarea mea deoarece e o noutate absolută, dar și foarte performant.

Te-ar mai putea interesa