Intel Core i7 2700K SandyBridge

Procesorul Intel Core i7 2700K SandyBridge e unul nou, iar K de la sfârşitul 2700 semnifică că e „Overclocking Enabled”, adică i se poate fac overclocking… pe româneşte. Eu nu sunt un fan al acestei proceduri – supra tactare, şi de aceea probabil că nu mi-aş lua un astfel de cip, însă dacă vrei un procesor din care să poţi stoarce tot ce se poate atunci acest 2700K ar fi un proc bun. Dacă e să-i analizăm costul de achiziţie atunci vedem că nu e deloc mare, având un preţ bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Arată similar celorlalte modele Core i ale Intel şi ar trebui ştiut că vine şi cu un cooler în box, însă ar fi de recomandat să-i cumpăraţi unul mai bun dacă intenţionaţi să-i faceţi OC.

Cutia
Procesorul

Specificaţii tehnice

i7 2700K e un model Sandy Bridge şi asta presupune că vine cu multă tehnologie actuală. Având patru nuclee o să bucuraţi de performanţe uluitoare şi pe mine m-ar fi interesat dasă s-ar putea debloca un nucleu suplimentar deoarece eu sunt de părere că un procesor e mai performant dacă are mai multe nuclee, nu dacă are o frecvenţă mai mare. Poate montat doar pe plăci de bază cu socket 1155, însă astfel de MB nu costă deloc mult şi găsiţi modele la 300-400 lei (atâta timp cât daţi mai mult de 1000 lei pe proc poate ar fi indicat să investiţi o sumă superioară şi în MB, dar nu neaparat).

Păreri pro şi contra

Dacă eşti pasionat de performanţă ori lucrezi într-un domeniu în care ai nevoie de un procesor cât mai puternic atunci modelul de faţă ar fi printre cele mai bune. Are integrat chiar şi un GPU HD3000 care e capabil să redea fluent 1080p şi e destul de bun chiar şi la jocuri.
Singurul minus ar fi faptul că are un preţ de undeva la 1500 lei care nu e accesibil muritorului de rând deoarece cam atât costă un laptop/desktop PC cu tot cu monitor.

Concluzie

Acest procesor nu va consuma mult curent deoarece frecvenţa  de 3500 megaherţi e ajustată automat prin Turbo Boost şi din această cauză performanţele sunt crescute în mod automat când e nevoie. Puterea termică e de undeva la 95W şi în opinia mea nu e prea mult pentru o componentă foarte capabilă. Alături e un preview la acest procesor quad core extrem de puternic.

Te-ar mai putea interesa