Intel Core i5-4670K, procesor seria Haswell

Noile procesoare Intel din seria Haswell au ajuns și în România, iar unu dintre cele mai puternice e acest Intel Core i5-4670K. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » care nu e prea mare în opinia mea, dar trebuie să iei în considerare faptul că poate fi montat doar pe o placă de bază socket 1150 gen ASRock B85 PRO4. Dacă nu mă înșel atunci placa de bază menționată anterior e cea mai ieftină de pe piață cu soclu 1150.

Aspect

Se poate vedea că are o cutie destul de interesantă, iar despre componenta în sine trebuie menționat că nu e deloc diferită (aspectual) de procesoarele i5 sau i7 din seria Ivy Bridge. Fizic sunt modificări vizibili pe partea de conectare deoarece nu se mai montează pe o palcă 1155, ci pe una 1150.

Cutia
Cutia

Caracteristici tehnice

Acest procesor e unul foarte puternic, iar dovadă sunt frecvența ridicată, cele patru nuclee și cipul grafic Intel HD Graphics 4600. Deci, dacă vreți un procesor puternic, dar nu sunteți pasionat de jocuri de ultimă generație atunci nu trebuie neaparat să vă luați o placă video. Și nu trebuie nici cooler cumpărat deoarece e inclus în pachet, fiind vorba despre un pachet box. Nu e deloc greu, iar dacă vă răzgândiți și vreți să luați un sistem gata configurat atunci vă recomand un Serioux H1.

Păreri pro şi contra

Apreciez la aceste noi modele faptul că au un consum mai mic de curent și că sunt mai puternice. Fiabilitatea e una ridicată precum la orice procesor Intel, iar acest lucru e confirmat de garanție de 3 ani. De curând și AMD are tot 3 ani garanție la procesoarele sle, dar tot Intel e numărul unu.
Din păcate nu pot fi montate pe plăci de bază mai vechi, ci trebuie modele noi, dar nu sunt așa de scumpe.

Concluzie

Dacă te interesează un procesor bun (pentru gaming și sarcini multimedia) atunci nu trebuie neaparat să fie i7, ci poate fi și i5. Acest lucru e precizat și în clipul de alături în care e prezentată seria nouă Intel Haswell. Deci, pentru mai multe detalii vezi preview-ul de alături.

Te-ar mai putea interesa