Intel Core i5-4570, procesor socket 1150

Dacă vrei să-ți configurezi un calculator puternic atunci ai neaparată nevoie de un procesor Intel i5 Haswell, dar trebuie să ai grijă deoarece se montează doar pe socket 1150. Modelul Intel Core i5-4570 e unul pe care eu îl recomand datorită faptului cum arată și poate. Nici nu costă prea mult deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un procesor din generația a patra care nu doar nu costă mult, ci are incorporate și cele mia noi tehnologii, dar și un nou cip grafic.

Aspect

Din imaginea de alături puteți vedea cum se prezintă ambalajul cu aproximație, iar în cutie mai găsiți și un cooler, lucru datorat faptului că e un pachet box. Astfel, nu sunteți obligați să cumpărați un cooler dacă nu o să solicitați la maxim procesorul.

Cutia
Cutia

Caracteristici tehnice

Acest i5-4570 poate fi montat doar pe o placă de bază socket 1150, iar un exemplu ieftin e ASRock B85 PRO4 (cred că e cel mai ieftin model 1150). Procesorul nu are doar o frecvență ajustabilă, ci și 4 nuclee care ajută la performanțe maxime. Ce e nou, pe lângă multitudinea de tehnologii, e placa video Intel HD 4600.

Păreri pro şi contra

Apreciez la acest model fiabilitatea, prețul deloc mare și performanțele ridicate. Fiabilitatea e una excelentă, caracteristică Intel, iar un lucru care contribuie la aceasta e și garanția de 3 ani. Prețul fiind unul de sub 1000 lei face componenta un best buy. Foarte interesantă e tehnologia Turbo Boost care ajustează frecvența procesorului în funcție de nevoie, asta ducând la un consum mic de curent.
Singurul minus ar fi faptul că nu poate fi instalat pe socul 1155, ci doar pe noul model 1150. Deci, va trebui să vă luați o placă de bază nouă.

Concluzie

Dacă te ocupi cu editări video sau vrei un PC puternic atunci ar trebuie să te orinetezi înspre un astfel de procesor care nu doar că vine de la un brand cu istorie, ci are și un preț bun. Pentru ca toate jocurile să vă meargă fără sacadări aveți nevoie și ca restul componentelor să fie echilibrate, deci la fel de bune. Iar, ca sistem de operare recomand minim Windows 7 pe 64 biți.

Te-ar mai putea interesa