Intel Core i5 3570K IvyBridge

IvyBridge e noua generație de procesoare de la Intel și se remarcă prin performanțe superioare generației SandyBridge. Un procesor care are un preţ bun Vezi prețul special de azi » și e Ivy este acest Intel Core i5 3570K IvyBridge care are foarte multă tehnologie incorporată. Modelul acesta vine cu patru nuclee reale și cu cip grafic integrat capabil de a reda 1080p. Și consumul de curent e ceva mai mic, însă nu știu dacă vă va preocupa prea mult acest lucru din moment ce e un cip de desktop.

Poze

Din poza de alături se poate vedea că e un model care arată precum restul procesoarelor de la Intel și nu vine cu nimic pe partea de aspect deoarece acest lucru nici nu prea contează. Conținutul pachetului e unul normal, adică vine cu un cooler deoarece e un pachet box sau boxed. În cutie nu e nicio placă video deoarece placa video e incorporată în procesor, iar disponibilitatea ei depinde de placa de bază și restul componentelor din sistem (în principal dacă aveți sau nu o placă video dedicat).

Componenta

Specificaţii tehnice

Intel i5 3570K e un i5 k, adică poate fi supratactat (overclockat). Eu nu v-aș sfătui să faceți așa ceva deoarece până la urmă e un procesor performant, iar performanța nu e oferită doar de frecvență, ci și de core-uri. Are o frecvență de 3400 megaherți și putnd fi montat pe soketul LGA 1155 nu va trebi să cumpărați o placă de bază specială dacă doriți să schimbați procesorul Sandy Bridge cu acest Ivy i5.

Păreri pro şi contra

Pro: are un preț mic dacă e să-i luăm în considerare performanțele; garanția sa e una de 3 ani și acest lucru e unul caracteristic procesoarelor de la brandul Intel (din păcate nu se poate face o extensie a garanției deoarece e vorba despre o componentă); vine cu un cooler și de aceea nu va trebui neaparat să mai achiziționați un astfel de accesoriu… dacă nu doriți să-i faceți OC.
Contra: era interesant dacă avea mai multe nuclee, însă acest lucru nu i-ar fi garantat neaparat o performanță superioară.

Concluzie

Fără discuție dacă vrei să-ți faci un sistem de gaming atunci acest i5 3570K ar fi ideal și nu cred că poate fi întrecut de niciun AMD, nou sau vechi. pentru a vă face o părere despre cum se comportă și ce poate vă recomand clipul de alături care e unul foarte bun în a prezenta principalele caracteristici ale cipului.

Te-ar mai putea interesa