Intel Core i5 3550 IvyBridge

Pentru un calculator de gaming ai nevoie de un procesor puternic, iar recomandarea mea ar fi un procesor Intel Core i5 3550 IvyBridge care nu doar costă puțin, ci are și 4 nuclee. Venind la un preţ bun Vezi prețul special de azi » se poate observa că nu e deloc scump și garanția sa de 3 ani vă furnizează un plus de siguranță. Acest i5 vine din seria Ivy Bridge și față de alte modele, adică cele din seria Sandy Bridge, are un consum mai mic de curent și performanțe sporite. Tranzistorii sunt așezați în mod 3D și de aceea seria Ivy e mai performantă cu câteva zeci de procente față de cea Sandy.

Poze

Dacă te interesează cum arată cutia și procul atunci ai la dispoziție aceste două imagini. Pentru a vedea mai în detaliu conținutul pachetului există clipul de la sfârșit în care se poate vedea că e livrat și un cooler așa încât să nu fiți nevoiți să cumpărați unul. Aspectul componentei propriu-zise nu diferă foarte mult de restul procesoarelor Intel noi.

Cutia
Procesorul

Specificaţii tehnice

i5-3550 vine cu patru core reale și opt virtuale. Frecvența e una de peste 3 giga, adică de 3300MHz și socketul fiind de tip 1155 o să-l puteți instala pe plăcile de bază care suportă Sandy. S-ar putea ca în unele cazuri să fiți nevoiți să faceți un update la BIOS, însă aici trebui avută mare grijă.

Păreri pro şi contra

Pro: are un consum mic de curent; e performant, iar performanța e asigurată de cele 4 nuclee, dar și de frecvență; are o fiabilitate crescută foarte caracteristic procesoarelor Intel; vine cu cooler, adică ventilator care o să țină cipul la rece; are GPU ceea ce înseamnă că nu trebuie neaparat să cumpărați o placă video dac nu vă pasionează jocurile. Un alt plus ar fi multitudinea de tehnologii suportate printre care se numără Intel Wireless Display.
Contra: prețul e undeva la 900 lei ceea ce îl face un procesor cu preț peste medie.

Concluzie

Modelul 3550 e unul complex și dacă vreți să vă faceți un calculator multimedia ori de gaming atunci aveți nevoie de un astfel de cip.Recunosc că are un preț mai mare decât al altor procesoare, însă performanța e mult superioară chiar și modelelor cu 8 nuclee de la AMD. Alături e un video preview la acest model și se poate vedea ce e inclus în pachet, dar și performanțele procesorului.

Te-ar mai putea interesa