Intel Core i5-3470

Ivy Bridge e cea mai nouă serie de procesoare a celor de la Intel, iar Intel Core i5-3470 e un model foarte capabil care vine la un preț accesibil. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » și nu e la fel de performant precum un i7 IvyBridge, dar nici nu costă cât un 3770 IvyBridge. Core i5 3450 e un model ceva mai ieftin, în caz că vă preocupă mult prețul, dar nu e cum mult mai ieftin ci cu vreo 100 de lei.

Poze

Pentru a vă face o părere despre cum arată acest procesor vă invit să vizionați preview-ul de la final și imaginea de alături. Se poate observa că nu arată cu mult diferit față de alte modele cum ar fi modelele i3 și i7. Trebuie să știți că în momentul de față nu există procesoare i3, Pentium sau Celeron care să facă parte din seria Ivy.

Componenta

Specificaţii tehnice

Normal că acest i5-3470 are 4 nuclee și cip grafic de tip Intel HD, dar disponibilitatea acestuia (a cipului grafic) depinde și de placa de bază, dar și de ce placă video dedicată aveți. Fiind un pachet box e normal să vină cu un cooler care e numai bun pentru a ține componenta la rece. Dacă vă preocupă puterea termică atunci ar trebui să știți că nu are un consum prea mare find de 77W.

Păreri pro şi contra

Pro: vine cu HD Graphics 2500 care-i un cip nou și destul de avansat în opinia mea; raportul dintre preț și performanță e foarte bun și o să vedeți că nu se poate compara în termen de viteză cu nimic; garanția sa e de 3 ani și fiind o componentă nu puteți să o extindeți la mai mult; cipul grafic e capabil de a reda conținut HD și chiar 1080p.
Contra: absolut nimic.

Concluzie

Dacă vrei să-ți faci un sistem desktop de gaming ori unul care să te țină câțiva ani fără upgrade-uri atunci îți recomand acest Intel i5 3470. Cele patru nuclee îți vor furniza puterea de care ai nevoie, iar dacă vrei să vezi cum arată atunci poți viziona clipul de alături care e la un model similar ca specificații și preț.

Te-ar mai putea interesa