Intel Core i5 3450 IvyBridge

După cum scriam și la un articol anterior (la 3770 IvyBridge), au apărut noile procesoare Ivy Bridge, iar acest procesor Intel Core i5 3450 IvyBridge e unul din această nouă serie. Venind la un preţ bun Vezi prețul special de azi → nu cred că e deloc mult și faptul că are patru nuclee e un plus. Garanția e una de 3 ani și fiind o componentă, din păcate nu poate fi extinsă la mai mult, însă eu cred că acești trei ani sunt suficienți pentru siguranță deplină. Față de Sandy, Ivy are tranzistori poziționați 3D și asta se concretizează într-un consum mai mic de curent și performanțe sporite cu vreo 10-20 procente.

Poze

Arată similar celorlalte modele de laptopuri Intel, doar că are inscripționat modelul. În pachet e inclus și un cooler pentru ca dvs. să nu fiți nevoiți să cumpărați un ventilator separat. Socket-ul e tot 1155 și din această cauză nu va trebui să cumpărați o altă placă de bază ca să îl instalați.

Componenta

Specificaţii tehnice

i5-3450 are o frecvență de 3100 megaherți și patru nuclee care îi oferă o performanță deosebit de bună. Tehnologia de fabricație e una actuală adică pe 22 nm, iar consumul de curent e unul mic de circa 77W. Vine cu GPU Intel HD 2500 care e unul destul de bun când vine vorba despre redarea conținutul 720p și despre jocuri, dar era și mai bun dacă avea memorie dedicată.

Păreri pro şi contra

Pro: are un preț mic de undeva la 800 lei; vine cu o garanție îndelungată; vine cu un cooler și cred că acest cooler o să vă fie suficient pentru acest procesor deoarece procesoarele Intel nu se încălzesc. Suportă și foarte multe tehnologii care sunt utile pentru programatori sau alte categorii de ingineri.
Contra: nimic.

Concluzie

Dacă vrei să-ți configurezi un desktop PC de gaming atunci cred că un procesor Ivy bridge ar fi ok. Modelul de față e cel mai ieftin i5 din seria nouă și vine cu un spor considerabil de performanță față de generația anterioară, iar consumul de curent e și el unul destul de mic, dar nu știu dacă o să vă preocupe prea mult acest aspect pentru că nu e de laptop.
Pentru a vă face o părere despre ce e inclus în pachet vă recomand clipul de alături care e un preview la modelul i7, însă conținutul pachetului e același.

Lasă un comentariu