Intel Core i5 3330

Intel Core i5 3330 vine ca o alternativă la și este un procesor cu patru nuclee reale și un cip video integrat de tip Intel HD Graphics 2500 care e un cip GPU capabil de a reda filme HD la o calitate superioară. Acest procesor l-aș recomanda în special pentru sistemele de gaming deoarece vă va oferi o putere suplimentară față de un i3. Nu costă prea mult deoarece poate fi luat la un preţ bun Vezi prețul special de azi » și pe acești bani primești un foarte bun procesor.

Poze

i5 3330 nu are un design special deoarece arată precum restul procesoarelor, iar acest lucru se poate vedea din poza de mai jos. Dacă nu vă interesează în special jocurile atunci nu aveți nevoie de o placă video suplimentară deoarece cea integrată o să se descurce de minune la redarea filmelor.

Componenta

Specificaţii tehnice

Intel Core i5 3330 are patru nuclee reale și tot atâtea virtuale, iar GPU-ul e prezent la acest model fiind vorba despre un model din seria 2500. În mod normal acest procesor vine și cu un cooler și acest lucru trebuie spus că depinde și de unde îl cumpărați. Funcționează doar pe plăci de bază cu socket-ul 1155, iar un model de placă de bază bun ar fi .

Păreri pro şi contra

Pro: vine cu o garanție de 3 ani, lucru caracteristic Intel; prețul nu e deloc exagerat; performanțele sunt peste medie și ar fi foarte bun pentru un sistem desktop de gaming ori multimedia; consumul de curent nu e exagerat dacă vă preocupă partea de economie; plăcile de bază socket 1155 nu costă deloc mult, iar un model bun ar fi  de la Gigabyte; poate fi utilizat cu succes atât pe sisteme de operare pe 32 de biți cât și pe cele pe 64.
Contra: nimic.

Concluzie

Intel Core i5 3330 e un model foarte bun și-l recomand celor care vor mai mult ori doresc să-și configureze un calculator mai special. Performanțele unui i5 sunt destul de asemănătoare unui i7 și de aceea eu consider un i5 ca fiind un procesor de top. Montarea sa nu e complicată dacă sunteți o persoană pasionată, iar dacă nu vă descurcați atunci puteți apela la un tutorial ori la un prieten mai descurcăreț.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Intel Core i5 3330”

  1. Este un procesor foarte bun, dar are si minusuri din pacate, nu are k la final ceea ce inseamna ca nu poate fi overclockat sau ma rog se overcockeaza greu, frecventa turbo este de doar 3.20 Ghz. Are 4 nuclee si este de generatia a 3-a ceea ce este foarte foarte bine. Vine pe ultima platforma Ivy Bridge si este super ok. AMD-urile se overclockeaza toate, absolut toate. Intel ar trebui sa copieze modelul AMD-ului si sa lase publicitatea agresiva pe care o face.

Comentariile sunt închise.