Intel Core i5-2550K SandyBridge

Un alt procesor al anului 2012, alături de i5-2450P, e acest procesor Intel Core i5-2550K SandyBridge care se remarcă prin prezența sufixului K, o frecvență de 3,4 giga și patru nuclee. K de la procesoarele Intel înseamnă că puteți să-l supratactați (să-i faceți overclocking) și probabil că acest lucru va fi util celor care vor să stoarcă totul din acest procesor, dar performanța e dată în principal de numărul de nuclee.
Venind cu un preţ bun Vezi prețul special de azi » nu se poate spune că ar fi prea scump deoarece are cip grafic HD3000, 4 core și multe tehnologii care să-i îmbunătățească performanțele. Fiind o componentă de la un producător care se respectă are o garanție de 3 ani care nu poate fi mărită deoarece vorbim despre o componentă.

Poze

Nu arată cu mult diferit de restul procesoarelor Intel deoarece se pontează tot pe LGA 1155, deci vă trebuie o placă de bază cu socket 1155. Cutia arată ca la modelul i5-2500K, doar că mai are un 50 la sfârșit… la cod. Alături e un top realizat în urma unui benchmark.

Top

Specificaţii tehnice

i5-2550K e un Sandy Bridge al anului 2012 și asta presupune că are cip grafic din seria 3000 și multe inovații incorporate care să-i ridice performanțele. Cipul HD 3000 e dezactivat pe unele plăci de bază și în special atunci când aveți o placă video dedicată performantă de la AMD ori Nvidia.
Vine cu un cooler deoarece e pachet box, însă dacă vreți să-i faceți OC atunci poate că va trebui să vă îndreptați spre o soluție mai performantă de răcire.

Păreri pro şi contra

Pro: performanțele în jocuri și aplicații solicitante sunt foarte bune datorită cipului Intel HD care poate reda chiar și 1080p, celor patru nuclee și cache-ului nivel 2 de aproximativ 6 mega (la performanțe contribuie și frecvența de 3400Mhz dar în opinia mea frecvența nu e chiar așa de importantă); posibilitatea de a-i face OC; nu se încălzește așa de tare ca procesoarele AMD și consumul de curent nu e nici el prea mare așa încât să fiți nevoiți să-i cumpărați o sursă specială.
Contra: prețul este ușor peste 1000 lei.

Concluzie

Intel i5-2550K ar fi una dintre cele mai bune soluții dacă vrei să-ți faci un PC de gaming, dar încă nu ai găsit un procesor foarte performant. Performanțele sunt superioare unor modele de i7 și prețul e mult mai accesibil. Cred că AMD-urile sunt procesoare destul de bune, însă un Intel întotdeauna va fi mai performant chiar dacă aparent are un preț ușor mai mare.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Intel Core i5-2550K SandyBridge”

  1. Eu zic că are deoarece toate modelele de procesoare Sandy Bridge au, însă dacă ai placă video fără suport Optimus (la procesoarele de laptop) ori un model de Radeon atunci cipul e dezactivat. Cam asta zic și cei de la Intel pe pagina procesorului.

Comentariile sunt închise.