Intel Core i5-2450P SandyBridge

Procesorul Intel Core i5-2450P SandyBridge e un model apărut acum în 2012 și față de alte modele de i5 se evidențiază prin cele patru nuclee deoarece e un procesor quad core. Pe site-ul producătorului nu scie nimic de cip grafic, dar e de recomandat să vă luați o placă video capabilă. Fiind o noutate absolută cred că e normal să coste ceva mai mult deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi →, însă e mult mai performant chiar și decât procesoare cu 6 ori 8 nuclee de la AMD. 🙂 Eu îl recomand acelor persoane care vor să-și construiască un sistem desktop multimedia ori de gaming deoarece ca performanțe e foarte similar modelelor i7.

Poze

Alături sunt două imagini cu procesorul, însă cea mai importantă cred că e a doua deoarece e un top al performanțelor și se vede că procesorul de față e superior chiar și unor modele de i7 din generațiile anterioare acestuia.

Așa arată procesorul
Benchmark performanțe

Specificaţii tehnice

Intel i5-2450P este un procesor Core de tip Sandy Bridge și când vă luați și o placă de bază trebuie să fiți atenți la ce socket are deoarece modelul acesta nu e pe socket 2011, ci pe 1155. Astfel de MB nu sunt deloc scumpe și pe piață o să găsiți multe modele din care puteți alege.

Păreri pro şi contra

Pro: performanțele sunt foarte bune; garanția e de 3 ani și nu există posibilitatea extinderii ei; cele patru nuclee îi conferă performanțe superioare și după mine nucleele sunt mai bune decât frecvența; vine cu un ventilator la pachet (cooler) și asta e un lucru caracteristic tuturor procesoarelor box (la cutie);
Contra: nimic.

Concluzie

i5-2450P ar fi alegerea perfectă dacă vrei să-ți configurezi un calculator de jocuri deoarece venind cu 4 nuclee o să poți juca jocuri la calitate FullHD dacă ai și o placă video performantă. Prețul e undeva la 1000 lei dar vă sfătuiesc să nu vă uitați la bani atunci când vreți să vă lați un procesor, iar când e vorba de un Intel vă spun că merită.

Un comentariu la „Intel Core i5-2450P SandyBridge”

Lasă un comentariu