Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Intel Core i5-2400 SandyBridge

Comparam un procesor AMD Phenom II X6 1045T cu acest Intel Core i5-2400 SandyBridge și ziceam că acel AMD e ceva mai bun din perspectiva raportului dintre calitate și preț, însă AMD-ul are un an garanție pe când Intel-ul are 3 și de aici diferența de preț. Astfel, acest cip are un preţ bun Vezi prețul special de azi și eu zic că ar fi o variantă foarte bună pentru un PC de gaming chiar dacă nu e din seria IvyBridge ca i5 3450.

Poze

Din imaginile de alături se poate vedea cât de performant e procesorul… mai exact din a doua imagine. De aceea nu cred că era nevoie capabilitatea de a-l supratacta. Din imagini nu se vede, dar are cip grafic integrat, iar în cutie e livrat și un cooler așa încât să nu trebuiască să vă cumpărați unul.

Cutia

Benchmark

Specificaţii tehnice

i5 2400 nu e un model cu suport OC ca și 2550K, dar tot e foarte bun și nu cred că ar trebui făcut overcloking la un i5 deoarece e foarte performant și așa. E pe socket LGA 1155 și plăcile de bază socket 1155 (Gigabyte H61M-DS2, de exemplu) nu costă deloc mult. Are patru nuclee și asta ne demonstrează de ce i5-urile de desktop sunt mai puternice decât cele de notebook.

Păreri pro şi contra

Pro: are un preț foarte bun dacă e să-i analizăm performantele, fiabilitatea și brandul; vine cu un cooler care va ține la rece procesorul; performanțele sunt foarte bune deoarece are 4 core și o frecvență decentă; cipul grafic e unul de tip Intel HD și asta înseamnă că o să-l puteți folosi la redarea filmelor HD fără probleme… poate și a celor 1080p, însă trebuie niște setări suplimentare; plăcile de bază socket 1155 nu sunt deloc scumpe costând undeva la 150-250 lei 😉 .
Contra: nu e nimic de reproșat deoarece garanția e mare chiar dacă nu poate fi mărită la mai mult.

Concluzie

i5-2400 e un model foarte performant care vine să te ajute în configurarea unui PC de gaming ori multimedia. Dacă ești gamer ori arhitect atunci cred că acest cip o să-ți ofere performanța de care ai nevoie pentru orice sarcină. Din clipul de alături, care e un preview în ceva limbă “rusnacă”, e prezentat procesorul și sper să vă faceți o părere despre cum arată… dacă vă interesează acest aspect.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu