Intel Core i3 3240

Intel Core i3 3240 este un procesor al anului 2012 foarte bun care vine cu două nuclee reale. Normal că are și cip grafic integrat de tip Intel HD, dar disponibilitatea sa depinde și de ce tip de placă de bază aveți ori de placa video dedicată. Vine ca o alternativă la i3 3220, dar are cam aceleași caracteristici. Precum majoritatea procesoarelor de la Intel și acesta poate fi montat doar pe o placă de bază care are socket 1155, iar Gigabyte B75M ar fi un model ok. Prețul nu e deloc mare și vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi →. Trebuie spus că e mai performant decât modelele x4 de la AMD. 😉

Poze

Din imaginea de alături se poate vedea cum arată cutia cipului, iar referitor la aspectul său trebuie spus că nu arată cu nimic diferit față de de alte modele de procesoare de la brandul Intel. Nu se vede conținutul pachetului, dar fiind un pachet box trebuie spus că vine și cu cooler inclus.

Cutia

Specificaţii tehnice

Intel i3 3240 e un model foarte bun și asta ar trebui mulțumit faptului că are două nuclee și o frecvență de peste 3 giga. Numărul tehnologiilor este impresionant, dar nu știu dacă o să le folosiți pe toate, ori dacă vă vor folosi la ceva. Consumul de curent e unul specific Intel, adică mic și același lucru se poate spune și de căldura degajată, adică faptul că e mică.

Păreri pro şi contra

Pro: vine cu cip grafic, dar despre utilitatea acestuia mă abțin să fac vreun comentariu deoarece majoritatea celor care-și fac un calculator își cumpără și o placă video dedicată capabilă; garanția standard a componentei e de 3 ani, neexistând posibilitatea extinderii ei; poate fi montat pe plăci de bază noi care nu costă prea mult.
Contra: nimic.

Concluzie

Dacă te interesează un procesor pentru realizarea unui desktop PC de tip office atunci acest model ar fi foarte bun în opinia mea. O să găsești variante mai ieftine, dar un i3 nu e un oarecare procesor, ci e unul pentru performanță și multe persoane în folosesc chiar și la configurarea sistemelor de gaming. Montarea componentei nu e un procedeu prea complicat, iar pe Internet există multe tutoriale care vă pot ajuta în acest sens.

Lasă un comentariu