Intel Core i3 2130

Procesorul Intel Core i3 2130 SandyBridge e unul dintre cele mai bune procesoare i3 de pe piață și asta deoarece are o frecvență de 3400 Mhz, cache de 3MB și poate fi montat pe socket 1155. Față de alte Similar altor modele de i3, cum e 2100, are cip grafic HD 2000 3000 ca modelul 2105 despre care am scris de curând.

Evident că frecvența îi oferă un spor de performanță, dar tot numărul de nuclee își spune cuvântul în benchmark-uri și pot spune că e mai puternic decât modelele specificate anterior chiar dacă sunt overclock-ate. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » și în opinia mea nu costă mult deoarece cipurile Intel s-au dovedit foarte stabile în timp și nici nu degajă multă căldură. Pentru a dovedi că fac doar componente de calitate, cei de la Intel oferă pentru procesorul de față o garanție de 3 ani și poate pe mulți îi va face să achiziționeze așa ceva în defavoarea unui AMD.

Poze

Un top
Cutia

Specificaţii tehnice

Pe partea de detalii tehnice nu e mare lucru de spus referitor la Core i3-2130 deoarece e un microcip simplu și capabil care vine cu numeroase tehnologii utile profesioniștilor. Cei care nu prea se au cu calculatoarele ar trebui să știe doar că acest 2130 are două nuclee și o frecvență superioară altor modele Sandy Bridge de Pentium ori i3.
GPU-ul integrat poate fi folosit cu succes la jocuri gen CS și vă va scuti de la achiziția unei plăci video care ar mai costă vreo 200 lei. Dacă sunteți o persoană ca se uită mult la filme atunci placa integrată o să-i vină în ajutor datorită capabilității HD necesară filmelor de înaltă definiție.

Păreri pro şi contra

Pro: are GPU HD 2000 3000 care poate reda perfect filme 720p; vine la pachet cu două nuclee reale și patru virtuale; frecvența e mult superioară altor modele i3 Sandy Bridge și poate opera atât în mod 32 bit cât și 64 bit (asta înseamnă că va merge Windows 7 32 biți și 64 dacă driver-ele au fost instalate bine); vine la box cu un cooler.
Contra: nu are GPU HD 3000 care era ceva mai performant.

Concluzie

Dacă vrei să-ți asamblezi un calculator de tip office sau chiar de gaming acest Intel model 2130 ar fi o variantă bună deoarece nu costă mult și se va dovedi stabil în orice fel de aplicații și sarcini. Alături e despachetarea unui model foarte similar ca performanțe.

Te-ar mai putea interesa