Intel Core i3-2105

Procesorul Intel Core i3-2105 e un Sandy Bridge foarte asemănător cu i3 2100 doar că e ceva mai capabil și scump. Poate vă întrebați de ce costă mai mult decât modelul 2100 și răspunsul ar fi deoarece are cip grafic HD 3000. Modelul ieftin are doar HD 2000 și principalul avantaj al lui 3000 ar fi faptul că e capabil să redea și 1080p (nu zic că celălalt nu ar putea), dar până la urmă e recomandat să redați doar filme HD deoarece nu e un i5 sau i7.

Are un preţ bun Vezi prețul special de azi » și e un model de pe la mijlocul anului 2011 și de aceea sunt de părere că își merită banii, mai mult cu cât e o componentă care are o garanție mare de 3 ani caracteristică produselor Intel. Raportul dintre calitate și preț e unul foarte bun, iar dacă o să vă configurați un sistem office atunci faptul că nu o să fiți nevoiți să cumpărați un cooler sau o placă video e un mare plus. Asta deoarece vine cu cooler (e un pachet box) și cu cip grafic integrat (modelul 3000 care e pe cele mai noi procesoare a celor de la Intel).

Poze

Intel Core i3 2125 Sandy Bridge 1
Cutia
Intel Core i3 2105
Benchmark-ul

Specificaţii tehnice

Despre detaliile tehnice ale procesorului nu e mare lucru de spus, doar că are o frecvență de 3,1 giga și că poate fi montat doar pe plăci de bază cu LGA 1155. Poate opera atât pe 32 de biți cât și 64 și asta presupune că atât Windows 7 pe 64 bit cât și cel pe 32 vor merge perfect dacă o să instalați driver-ele corespunzătoare.
E realizat cu tehnologie 32nm și neconsumând mult are o putere termică de 65W. Cipurile acestui producător sunt cunoscute pentru consumul mic de curent și puțina căldură disipată, iar pentru un PC silențios acesta cred că ar fi foarte bun.

Cam așa vor merge jocurile e GPU-ul integrat.

Păreri pro şi contra

Pro: prețul e pe măsura performanțelor, se poate face overclocking (undeva până la maxim 10 procente, dar să nu vă așteptați să deblocați încă un nucleu deoarece așa ceva nu e posibil), vine cu cooler și cip video capabil.
Contra: are doar două nuclee și nu ar fi o soluție pentru cei care sunt în căutarea unui procesor pentru un calculator special de jocuri.

Concluzie

Intel Core i3-2105 e un model destul de actual și impresionează prin performanțe decente în jocuri cât și în aplicații de orice tip, iar dacă o că vrei să-i faci OC atunci o să reușești dacă o să ai o placă de bază compatibilă cu acest tip de proces, dar eu nu recomand să faceți acest lucru deoarece nu frecvența contează, ci numărul de nuclee. 😉

Alături e un clip cu câteva cuvinte despre procesor, iar dacă te interesează cum arată atunci o să te încânte că e și un unboxing.

Te-ar mai putea interesa