Intel Core i3 2100

Procesoarele Intel sunt numărul unu la calcule orice ar zice un fan AMD, iar procesorul Intel Core i3 2100 care are o frecvență de 3,10GHz și poate fi montat doar pe plăci de bază socket 1155 e unul dintre cele mai vândute modele. Asta e așa deoarece poate fi folosit la asamblarea unui calculator de jocuri ori office. Eu l-aș recomanda pentru un desktop office deoarece pentru sistemele de gaming sunt recomandate procesoarele cu patru nuclee.

Performanțele sunt puțin inferioare modelului 2120 și de aceea vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi ». Însă pentru acești bani beneficiezi de un procesor cu garanție de 3 ani, de un cooler deoarece vine la box și de o placă video HD 2000 (mai corect spus cip grafic).

Poze

Cutia
Cum arată benchmark-ul

Specificaţii tehnice

i3 2100 e un model Sandy Bridge și nu ar trebui să vă preocupe prea mult frecvența de peste 3 giga (exact 3,1), ci numărul de core care e de două rele și două trei virtuale. Față de alte modele de procesoare acesta poate funcționa foarte bine atât cu sisteme de operare pe 32 sau 64 de biți. Fiind compatibil doar cu LGA1155 înseamnă că o să fiți limitați la acest tip de plăci de bază, dar sunt printre ultimele modele de la Intel și socket-ul 2011 (de la sfârșitul anului trecut) e mai mult pentru procesoare extreme care costă undeva la peste 2000 lei. (Adevărul e că nu cunosc procesoare care să fie compatibile cu mai multe tipuri de socket-uri, dar ar fi un lucru interesant dacă unul dintre cei doi mari producători ar face astfel de cipuri compatibile cu diferite socluri.)

Păreri pro şi contra

Pro: nu costă mult, consumul de curent e redus deoarece are o putere termică de 64 W, iar performanțele sunt superioare datorită celor două nuclee reale. Alte plusuri ar fi cooler-ul cu care vine la pachet și prezența unui cip de tip grafic care vă va ajuta dacă vă asamblați un calculator pentru birou și nu sunteți o persoană pasionată de jocuri deoarece nu va trebui să cumpărați o placa video.
Contra: cipul Intel HD nu e cel mai bun, dar va reda filme 720p fără mari probleme.

Concluzie

Intel Core i3 2100 e un model de anul trecut care impresionează prin performanțele sale deoarece în Windows scoate un punctaj de circa 7,4 și prin posibilitatea de a i se face overclocking cu vreo 10%. Dacă vreți să vedeți cum arată și ce conține pachetul atunci puteți viziona clipul de alături pentru mai multe informații vizuale.

Te-ar mai putea interesa