Intel Celeron SandyBridge 2C G555

Intel Celeron SandyBridge 2C G555, pe scurt Intel Celeron G555, e un model de procesor de la Intel din generația Sandy Bridge. Este soluția ideală în cazul în care vrei să-ți configurezi un sistem desktop PC din categoria office deoarece e ieftin și are două nuclee. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » și nu trebuie să dai bani în plus pentru o placă video deoarece procesorul are și cip grafic integrat – Intel HD Graphics.
Cipul de față e foarte bun pentru un calculator care are ca principală destinație browsing-ul și vizionatul de filme.

Poze

Din prima imagine se poate vedea cu aproximație cum arată pachetul, iar din a doua se poate observa un top. Procesorul e mai bun decât unele procesoare X4 (quad core) de la concurență (AMD) și asta ne arată de ce Intel rămâne în topul preferințelor celor care sunt interesați de achiziționarea unui PC pe componente.

În cutie
Benchmark
Benchmark

Specificaţii tehnice

Procesorul de față se poate instala doar pe o placă de bază cu socket 1155, iar din câte am văzut Gigabyte H61M-DS2 e cea mai populară placă. Chiar dacă-i Celeron, poate executa cu succes orice sarcini datorită frecvenței de 2.7 Ghz și a celor două nuclee cu care vine la pachet. Suportă multiple sisteme de operare, inclusiv pe cele pe 64 de biți, iar asta vă oferă posibilitatea de a instala cele mai noi sisteme de operare de pe piață.

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre preț și calitate e unul foarte bun; vine cu o garanție standard de 3 ani; la pachet e livrat alături de un cooler… depinde de magazinul de unde îl luați; vine cu o mulțime de tehnologii mai mult sau mai puțin utile; puterea termică e de 65W ceea ce înseamnă că nu se încălzește deloc tare.
Contra: nu are mai multe nuclee.

Concluzie

Dacă nu te pasionează jocurile și nici nu faci editări video atunci un PC cu procesor Celeron ar fi excelent. Un astfel de procesor e unul „de firmă” și puternic în același timp. Poate reda filme HD și browsing-ul va fi fluent. Eu zic că cel mai bine e să îl folosiți pe un sistem cu Windows 7 64 bit, iar în acest fel o să aveți parte de suport pentru mai multe de 3 giga de memorie RAM.

Te-ar mai putea interesa