Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Intel Celeron G540

Procesor Intel Celeron G540 care e un dual core din seria Sandy Bridge ți-l recomand ca o alternativă la modelul Celeron G530 dacă vrei să-ți configurezi un sistem desktop performant cu bani puțini. Cu acest cip poți să-ți faci un calculator destinat sarcinilor office, dar vor merge și jocurile noi dacă o să cumperi o placă video puternică – de preferat pe 128 biți. Fiind un SandyBridge are placă vide incorporată model Intel HD care are capabilități de a reda fluent filmele 720p. Evident că având un procesor grafic incorporat economisiți câțiva bani deoarece nu trebui să cumpărați o placă video dedicată, dar asta în cazul în care nu o să jucați jocuri solicitante. Prețul bun Vezi prețul special de azi.

Prețul cipului e destul de mic și nu cred că e mare din moment ce putem spune că are două componente integrate ș un lucru bun mai e și faptul că vine cu ventilator la pachet.

Poze

În cutie

Benchmark asemănător lui G530

Specificaţii tehnice

Intel Celeron G540 are o frecvență de 2600 megaherți, dar cu toții știm că nu frecvența e importantă ci nucleele. Acest Celeron beneficiază de două nuclee și asta înseamnă că e foarte performant. Un alt lucru care denotă performanță e cache-ul de 2 mega la nivelul 2.

Ca G530 și acesta poate fi montat doar pe plăci de bază cu socket 1155 care unul specific plăcilor de bază din generați procesoarelor Sandy Bridge.

Chiar dacă are un procesor grafic incorporat, procesorul de față nu consumă mult curent, ci undeva la 65W și asta e un lucru specific componentelor de la Intel. Componentele Intel sunt cunoscute în general pentru faptul că au un consum mic de curent și că degajă puțină căldură.

Păreri pro şi contra

Pro: e foarte ieftin, are grafică integrată, coolerul din pachet este excelent, iar performanțele sunt decente.
Contra: nimic (trebuie să fim conștienți că e un procesor cu un preț undeva la 200 lei și că performanțele îi sunt superioare modelelor din generațiile anterioare cu mult)

Concluzie

Modelul de G540 este unul apărut de câteva luni pe piață și este bun pentru calculatoare care vor fi folosite în principal pentru navigat pe Internet, ascultat muzică și vizionat filme HD. Evident că jocurile vor merge pe un sistem cu această componentă, dar pentru un calculator de jocuri e de recomandat un i5-2500k.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu