Intel Celeron G530

Dacă vrei să-ţi cumperi un procesor ieftin sau vrei să-ţi configurezi un sistem desktop ieftin atunci îţi recomand un procesor Intel Celeron G530 care e unul Dual Core din generaţia nouă Sandy Bridge. Performanţele nu sunt anemice deoarece e superior unor modele i din seriile anterioare. 😉 Faţă de procesoarele Celeron anterioare acest model are un cip grafic integrat cu capabilităţi HD (ca Pentium G630 și Celeron G540). Acest microcip e bazat pe modelul HD 2000 şi astfel nu o să trebuiască să cumpăraţi o placă video dacă nu vă pasionează jocurile şi vreţi un calculator pentru sarcini office (navigat internet, muzică, filme, word).

Acest procesor costă sub 200 lei. Evident că în cutie e inclus şi un cooler şi aşa mai economisiţi câţiva bani în plus. E foarte bine că în procesorul normal e integrat şi un procesor grafic deoarece astfel faceţi economie de bani şi spaţiu în interiorul carcasei. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

În cutie
Benchmark

Specificaţii tehnice

Celeron G530 este un cip care poate fi montat doar pe plăci de bază noi cu socket 1155 (socket specific procesoarelor Sandy Bridge) la fel ca modelele Pentium (Pentium G860) sau i.

E fabricat cu tehnologia de 32 nanometri şi poate funcţiona pe 32 sau 64 biţi. De asemenea are o frecvenţă de peste 2000 megaherţi (2,4 giga), iar nivelul 2 de cache e de 2 mega.

Intel Celeron G530 consumă undeva la 65W şi nu se încălzeşte prea tare având în vedere că are undeva la 70 grade conform Intel… în mod normal. Procesoarele Intel întotdeauna au fost cunoscute pentru consumul lor mic de curent şi faptul că degajă puţină căldură, iar acest Celeron Dual Core nu face excepţie de la regulă.

Păreri pro şi contra

Pro: costă puţin, are soluţie grafică integrată capabilă se redea filme 720p fără probleme, are două nuclee (e dual core) şi nu degajă multă căldură.
Contra: nu se poate face oc (overclocking), dar poate e mai bine aşa deoarece astfel nu o să fiţi tentaţi să stricaţi procesorul, placa de bază sau BIOS-ul.

Concluzie

G50 este o componentă bună şi alături o să vedeţi un mic test cu procesorul şi placa video din el. (Am pus la partea de poze şi un benchmark sau un top, dar nu trebuie să vă luaţi după acea imagine. respectiv top, deoarece aceste topuri nu prea sunt exacte.)

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Intel Celeron G530”

  1. Stiu ca laptopurile sunt tot mai populare, dar unii inca mai au nevoie de ecran mari si singura solutie e sa-ti configurezi un sistem dupa placul tau. Am configurat un calculator cu acest microcip si performantele sunt bune. Nu ma pot plange si il recomand in continuare pentru cei care vor sa-si faca un calculator stabil.

  2. este bun procesorul…l-am luat alaturi de o mobo h61/hd 6770 si o sursa mai de doamne-ajuta :))merge foarte bine,duce chiar si full hd,bineinteles mai mult datorita placii video…

  3. Foarte bun procesorul.
    Pe windows 7, 64 de biti am obtinut scorul 2517(passmark), mai mult ca un G620 si unele quad-core de la amd.

Comentariile sunt închise.