≡ Meniu

Intel 320 Series

Intel e renumit pentru SSD-urile sale iar acest SSD Intel 320 Series e printre cele mai multe venind într-o mulțime de capacități de stocare cum ar fi 40GB, 80GB, 160GB, 300GB și 600GB. Deci se poate vedea cu ochiul liber că nu se compara cu Drive-urile de la Corsair deoarece capacitățile de stocare sunt absoulut impresionant însă și prețurile sunt pe măsură. Pe hârtie performanțele acestui Flash Nand ar fi extreme, adică rata de transfer e de 3Gb/s (limitările SATA2) dar și prețurile sunt pe măsură în funcție de capacitate: 40GO, 600GO etc. Eu recomand achiziția unuia de 80 giga. Are un preț bun Vezi prețul special de azi .

Poze

Cutia

E foarte mic

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații

Specificaţii tehnice și caracteristici

Intel 320 Series vine în capacități de la 40 la 600 de giga și probabil că de recomandat ar fi o capacitate pe la jumătate. Din păcate sau din fericire e pe Serial ATA 2 (din fericire deoarece nu toate laptopurile ori desktopurile au SATA3).
Rata de transfer a magistralei SATA2 e de 3Gb/s fiind o rată teoretică. În practică transferul la citire se face cu 200 mega pe secundă, iar la scriere e de 300 mega.
Solid State Drive-ul este unul cu tehnologie Intel NAND Flash Memory și este unul dintre cele mai ușoare deoarece are sub 100 grame, mai exact are 88 grame.
Poate fi montat în notebook-uri (în HP 4730s de exemplu) cât și în sisteme desktop deoarece are o mărime de 2,5 inci (ca și Corsair Force), iar pentru a-l monta într-o stație de lucru e nevoie de un suport de 3,5 inci.

Păreri pro şi contra

Pro: e la fel de mic ca orice alt SSD, prețul nu e mare, vine într-o paletă largă de capacități și poate fi montat în orice calculator deoarece e pe SATA 2 și deoarece are o dimensiune de 2,5 inci.
Contra: nu am niciun fel de obiecții la achiziția unei astfel de componente.

Concluzie

Dacă vrei să-ți tunezi laptopul sau stația de lucru atunci un astfel de SSD cred că ar fi de recomandat deoarece poți alege ce mărime a memoriei dorești. Alături este un clip ingenios realizat cu un mic review și chiar cu montarea componentei într-un laptop. Dacă o să fiți atenți o să vedeți că se poate înlocui unitatea DVD cu hardul inițial… cu mici ajustări.

Click aici pentru mai multe păreri
{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu