Intel 320 Series

Intel e renumit pentru SSD-urile sale iar acest SSD Intel 320 Series e printre cele mai multe venind într-o mulțime de capacități de stocare cum ar fi 40GB, 80GB, 160GB, 300GB și 600GB. Deci se poate vedea cu ochiul liber că nu se compara cu Drive-urile de la Corsair deoarece capacitățile de stocare sunt absoulut impresionant însă și prețurile sunt pe măsură. Pe hârtie performanțele acestui Flash Nand ar fi extreme, adică rata de transfer e de 3Gb/s (limitările SATA2) dar și prețurile sunt pe măsură în funcție de capacitate: 40GO, 600GO etc. Eu recomand achiziția unuia de 80 giga. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cutia
E foarte mic

Specificaţii tehnice și caracteristici

Intel 320 Series vine în capacități de la 40 la 600 de giga și probabil că de recomandat ar fi o capacitate pe la jumătate. Din păcate sau din fericire e pe Serial ATA 2 (din fericire deoarece nu toate laptopurile ori desktopurile au SATA3).
Rata de transfer a magistralei SATA2 e de 3Gb/s fiind o rată teoretică. În practică transferul la citire se face cu 200 mega pe secundă, iar la scriere e de 300 mega.
Solid State Drive-ul este unul cu tehnologie Intel NAND Flash Memory și este unul dintre cele mai ușoare deoarece are sub 100 grame, mai exact are 88 grame.
Poate fi montat în notebook-uri (în HP 4730s de exemplu) cât și în sisteme desktop deoarece are o mărime de 2,5 inci (ca și Corsair Force), iar pentru a-l monta într-o stație de lucru e nevoie de un suport de 3,5 inci.

Păreri pro şi contra

Pro: e la fel de mic ca orice alt SSD, prețul nu e mare, vine într-o paletă largă de capacități și poate fi montat în orice calculator deoarece e pe SATA 2 și deoarece are o dimensiune de 2,5 inci.
Contra: nu am niciun fel de obiecții la achiziția unei astfel de componente.

Concluzie

Dacă vrei să-ți tunezi laptopul sau stația de lucru atunci un astfel de SSD cred că ar fi de recomandat deoarece poți alege ce mărime a memoriei dorești. Alături este un clip ingenios realizat cu un mic review și chiar cu montarea componentei într-un laptop. Dacă o să fiți atenți o să vedeți că se poate înlocui unitatea DVD cu hardul inițial… cu mici ajustări.

Te-ar mai putea interesa