Indesit RI 260 C, plită incorporabilă cu timer

Plita electrică Indesit RI 260 C are o suprafață netedă din sticlă vitroceramică care e un material destul de popular și rezistent la zgârieturi. În acest buget nu poate fi cu inducție dar vă puteți gândi la una dacă vreți un randament mai bun și o plită care se menține tot timpul rece. Procesorul de încălzire e diferit la cele cu inducție (doar vasul se încălzește), pe când la acesta se încălzește suprafața arzătorului, iar pentru a se evita accidente e prezent un indicat de căldură reziduală (zonele se înroșesc când sunt pornite). Arată bine pe negru și majoritatea plitelor arată ca cea de jos doar cu mici diferențe.

Din poza de jos se vede foarte bine zona dublu circulară care e specială și pe care se poate și un vas foarte mare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Plitele electrice nu mai sunt atât de scumpe cum au fost în anii trecuți deoarece și plitele cu inducție au prețuri mai atractive. Piața electrocasnicelor incorporabile a crescut și vi se oferă numeroase soluții de la diverși producători. Pachetele promo cuptor+plită vă ajută să economisiți niște bani dar nu aveți posibilitatea să alegeți ce vă place, ci doar vă încadrați în buget.

Panoul de control nu oferă foarte multe funcții cum am văzut pe anumite plite (premium), dar se poate bloca interfața (dacă aveți copii care ar putea apăsa pe butoane), pornirea arzătoarelor e simplă și timerul devine foarte util.

Păreri pro și contra

Controlul cu butoane touch e standard la acest tip de plită și e destul de comod de folosit, dar nu lipsesc nici dotările speciale: zonele dublu circulare și timerul (temporizatorul). Timerul devine foarte util indiferent că e plită sau cuptor, deoarece e perfect pentru preparatele care le-ați mai făcut anterior și știți exact timpul necesar (când fierbeți), iar plita se oprește automat după expirarea timpului.

Indesit RI 260 C putea fi mai accesibilă dacă ar fi avut doar arzătoare clasice, însă arzător mai mare chiar vine în ajutorul celor care gătesc pentru mai multe persoane sau poate că faceți ceva într-o tigaie mare (e gătit mai uniform).

Te-ar mai putea interesa