Huawei MateBook D, laptop cu display IPS FHD

Huawei MateBook D este un model nou de la un brand foarte popular și care arată ca un gadget premium. Bineînțeles, are un hardware excelent dacă vă rezumați la taskuri office și care nu mai trebuie îmbunătățit. Îmi place ecranul cu margini subțiri, dar e loc de mai bine pentru că marginea de sus nu a scăzut în dimensiuni și camera web o puteau plasa în partea de jos a ecranului. Să nu uităm, acest model vine cu Windows 10 licențiat, astfel că puteți lucra imediat pe el. Ulterior alegeți un pachet de programe și un antivirus bun, pentru a vă proteja laptopul.

Laptopurile au ecrane tot mai bune, însă eu prefer pe cele IPS cu imagine FHD deoarece claritatea imaginii e uniformă indiferent cum priviți ecranul, dar și așa nu veți sta departe de el. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Ecranul e în centrul atenției, dar să nu neglijăm tastatura care e una destul de bine organizată și tastele nu sunt înghesuite. La interior e prezent cel mai bun procesor pentru office – un i5 cu 4 nuclee.

Păreri pro și contra

Acesta e unul dintre modelele de 15 inci cu greutate sub 2 kg, iar carcasa sa e una rigidă pentru că e realizată din aluminiu și nu din plastic. Touchadul e suficient de mare pentru a-l folosi atunci când călătoriți, iar la birou puteți folosi un mouse fără fir. Aveți o tehnologie fără fir WiFi ac Dual Band pentru a vă bucura de o viteză de transfer destul de mare. Porturile USB disponibile sunt de tip 2.0 și 3.0 în caz că vreți să conectați periferice ori să transferați date mai rapid. Calitatea audio a difuzoarelor sale e una superioară și se datorează tehnologiei Dolby Atmos.

Huawei MateBook D se poate lăuda că are o baterie bună care oferă până la 8 ore de viață, însă această durată de viață mare poate fi obținută doar în anumite condiții. Are un SSD ceva mai mare pe care puteți sta multe și nu e nevoie să-l schimbați doar dacă vreți să stocați multe fișiere. Anumite fișiere pot fi stocate pe un hard extern și nu are sens să țineți totul pe laptop.

Te-ar mai putea interesa