HTC Titan

Un model de dimensiuni mari cu WP7 Mango e acest telefon mobil HTC Titan Negru. Lansarea sa va avea loc luna aceasta împreună cu modelul HTC Radar care are același sistem de operare doar că e mai ieftin și mai mic. Acest Titan arată precum modelul HTC Eternity (acesta a fost numele inițial) și e unul dintre cele mai mari smartphone-uri cu Windows Phone 7 Mango. Vă puteți da seama că numele acestuia nu a fost ales la întâmplare. Mai precis, ecranul e unul de 4.7 inci cu o rezoluție de doar 480 cu 800 pixeli, deci și HTC Sensation XE are o rezoluție mai mare la o diagonală mică. Ce să mai zic că vine cu un procesor de 1.5 GHz, o memorie RAM de 512 MB și o memorie internă de 16 giga. Dar și pe partea de multimedia stă foarte bine cu o cameră de 8 MP cu blitz dublu de tip LED.

Datorită ecranului destul de mare am putea compara telefonul Titan cu mini tabletele disponibile pe piață cum ar fi Dell Streak 5 care din păcate nu se mai fabrică dar se mai poate găsi în unele magazine. Dar dacă e să comparăm dimensiunile telefonului cu cele ale lui Streak 5, veți observa că telefonul e considerabil mai mic datorită faptului că marginile din jurul ecranului sunt foarte înguste. Deci nu-l putem introduce în categoria tabletelor. După cum ați citit anterior, am precizat faptul că HTC Titan are o rezoluție „de doar” … și spun asta pentru că la un așa ecran se putea ceva mai bine ca de exemplu 640 cu 960 pixeli (ca la iPhone 4). Doar că sistemul de operare limitează acest aspect și să sperăm că Microsoft la oferi o variantă mai bună a acestui sistem de operare. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Widget-ul pentru vreme
Modelele Radar și Titan văzute din spate

Specificații

Spre deosebire de modelele cu Android care au interfața HTC Sense, acest HTC Titan are HTC Hub care în mare e același lucru (acces la vreme, feed-uri RSS etc.). Acel ecran vine însoţit de tehnologia S-LCD, accelerometru, giroscop și senzor de proximitate. Având în vedere cât de mare e HTC Titan comparativ cu modelul Radar, greutatea sa e pe măsura așteptărilor (160 de grame). Dacă doriți să-l achiziționați pentru a-l folosi pe post de player media (muzică, filme, poze) trebuie să știți că are un difuzor, mufă jack și tehnologii audio Dolby Mobile și pentru sunet SRS. Memoria internă de 16 giga vine ca un plus pentru acest smartphone deoarece nu are slot pentru card microSD.

Pe partea de comunicații HTC Titan are: WLAN și bluetooth 2.1 cu A2DP/EDR dar și GPRS, EDGE și 3G. Camera foto vine însoțită și de o cameră foto secundară de 1.3 MP utilă pentru realizarea de autoportrete sau videotelefonie. Nu știu dacă acesta va fi disponibil în prea multe culori deoarece s-a anunțat doar modelul pe gri-carbon (Carbon Gray). Pentru a putea concura cu Android, WP7 Mango, Titan are hărți Bing, Pocket Office (aplicație pentru vizualizarea/editarea fișierelor din pachetul Office dar are incorporat și vizualizator PDF), platforme de socializare integrate (Twitter și facebook), client Youtube, busolă digitală, player media, browser web (HTML și xHTML) și altele.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: fotografiere rapidă, ecran generos pentru browsing, prețul e discutabil, autonomie foarte bună (peste 11 ore de convorbiri și 360 de ore în stan-by), multe aplicații utile, ușor de folosit, răspunde instantaneu la comenzi datorită procesorului etc.

Minusuri: rezoluția mică a ecranului și lipsa slotului pentru card.

Concluzie

În mare acest HTC Titan Negru arată destul de bine și destul de performant datorită procesorului Scorpion de 1.5 GHz și cred e cel mai bun telefon cu WP7 Mango. Acest tip de telefon se adresează persoanelor care au nevoie de un gadget de buzunar cu aplicații Office (Pocket Office) și nu doresc unul cu prea multe meniuri și submeniuri cum se întâmplă la Android, deci care doresc ceva ușor de utilizat chiar și de către un amator.

Te-ar mai putea interesa

5 comentarii la „HTC Titan”

  1. Cu acest model HTC face un pas inapoi si pacat de model deoarece e unul de dimensiuni mari si astfel de telefoane nu prea gasim in Europa. Daca avea o rezolutie mai mare putea sa depaseasca multe telefoane. Asa le trebuie daca au opta pentru Windows…

  2. Cei de la HTC fac şi telefoane cu Android. Cele cu Win sunt pentru pasionaţii de Windows şi nu aş spune că face un pas înapoi ci înainte deoarece încearcă să-i împace pe toţi.

  3. Păi, 200 ppi sau 200 pixeli per inch înseamnă vreo 80 pixeli per cm sau vreo 8 pixeli per mm. Deci imaginea e decentă pentru acest HTC Titan dar cred că se putea şi mai bine.

  4. 1.imaginea nu e pixelata, nu poti distinge pixelii nici sa te uiti concentrat jumate de ora.
    2. WP7 nu suporta rezolutie mai mare de 480×800 INCA si nici procesoare dual core. De aia nu pune niciun producator ecrane cu rezolutie mai mare.

Comentariile sunt închise.