HTC Sensation XL

Modelul producătorului taiwanez care doreşte să concureze cu Samsung Nexus Prime şi iPhone 5 va fi acest telefon mobil HTC Sensation XL White/Black. Din păcate nu e un model prea performant deoarece are un procesor de 1.5 GHz cu un singur nucleu. Chiar dacă are un procesor Single Core, acesta e destul de puternic pentru a mări performanţele telefonului (puteţi observa în clipul de mai jos) dar limitează calitate de filmare la 720p. Probabil că acest smartphone cu Beats Audio va ocupa un loc patru bine meritat, după părerea mea locul trei fiind ocupat de Samsung Galaxy Note. Odată cu lansarea sa care e planificată pentru luna viitoare, se măreşte familia Sensation cu încă un model. Are un nume potrivit pentru dimensiunile sale – XL – iar dacă nu aveţi răbdare puteţi încerca modelul XE care va fi disponibil luna aceasta. Având în vedere că are un ecran de 4.7 inci şi Android, e o alternativă ideală la HTC Titan.

Iniţial a fost cunoscut sub numele de HTC Runnymede dar actualul nume mi se pare mult mai inspirat. Acesta e al treilea Sensation dar al doilea cu tehnologia Beats Audio, tehnologie care o găsim şi pe modelul HTC Sensation XE. XL vine cu un set de căşti de dimensiuni mari nemaiîntâlnite (numite Beats Solo) la smartphone-uri şi cu tehnologie audio avansată. Deasemenea, vine şi cu cea mai nouă interfaţă Sense – 3.5 – împreună cu cel mai nou Gingerbread – 2.3.5. Capacul de pe spate e realizat din aluminiu iar restul carcasei e realizată din plastic alb/negru. Noile modele, (printre care se află şi acesta) au camere foto cu lentile F2.2 şi senzor BSI capabile de filmare 720p. Un astfel de telefon va avea un preţ bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Aşa arată telefonul şi căştile Beats Solo
Spatele

Specificaţii tehnice

În mare, HTC Sensation XL are un ecran WVGA de 4.7 inci, un procesor Scorpion de 1.5 GHz cu chipset Qualcomm, o cameră foto de 8 MP şi 16 GB de memorie internă. Nu ştiu cât timp mai trebuie să treacă până când HTC dar şi Sony Ericsson vor trece la telefoane cu procesoare Dual Core deoarece Samsung a intrat pe piaţă de ceva timp cu astfel de telelefoane.

Telefonul se foloseşte tot de un ecran S-LCD care vine însoţit de accelerometru, giroscop, senzor de proximitate şi butoane senzitive în partea de jos. Din câteva am citit despre acesta, se pare că nu are nici măcar Gorilla Glass.

Camera de 8 MP vine cu cele mai bune lentile F2.2 pentru unghiuri mai largi de fotografiere, senzor BSI pentru situaţiile în care nu doriţi să folosiţi cele două blitz-uri LED şi autofocus. Pe partea de mutimedia Sensation XL are şi două microfoane stereo pentru ca să realizaţi filmări cu sunet stereo. Pe lângă camera principală mai are şi una de 1.3 MP bună pentru videotelefonie.

Acesta are platformele de socializare Facebook şi Twitter integrate ca şi la restul smartphone-urilor. Acesta foloseşte un acumulator destul de mic – 1600 mAh – care oferă o autonomie de peste 11 ore de convorbiri şi peste 350 de ore în stand-by. În pachetul telefonului Sensation XL veţi primi şi acel set de căşti speciale Beats Solo.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Chiar dacă are o memorie internă de 16 GB, acesta nu are slot pentru card ca şi HTC Radar sau Titan. Dar am rămas surprins de faptul că varianta XE are slot iar acesta nu, oare s-a molipsit de la WP7 Mango? Acelaşi lucur pot spune şi despre rezoluţia ecranului care e dezamăgitoare pentru un aşa ecran, având în vedere că Nexus Prime are o rezoluţie de 1280 cu 720 pixeli iar iPhone 5 probabil una şi mai mare. În rest, am doar cuvinte de laudă pentru acesta.

Concluzie

Acest HTC Sensation XL nu e un model foarte reuşit dar se pare că urmează calea modelelor de la Sony Ericsson – cu camere foto performante şi calitatea audio excepţională. Dar în nici un caz nu e invers deoarece Sony Ericsson oferă de ceva timp modele precum Neo sau Arc care au camere foto cu senzor Exmor R.

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „HTC Sensation XL”

  1. Cum poti sa spui ca Htc Sensation e o alternativa ideala pentru Htc Titan?Pai sunt total diferite.Voi nu va ganditi ca mai sunt pe aceasta lume si fani wp dintre care fac si eu parte?Niciodata nu as trece la android in defavoarea wp.Androidul are nevoie de procesoare dual core de 1 giga de ram pt ca foloseste foarte multe resurse..Este mult mai lent decat wp.

  2. Păi din punct de vedere al dimensiunilor, ecranului și mai a câtorva specificații tehnice … pot să spun că sunt identice. Diferența majoră dintre cele două e sistemul de operare, și aici te voi contrazice. Chestia cu resurse hardware e chiar inversă, toate produsele Windows necesită resurse suplimentare iar cele mai bune exemplu de la ora actuală sunt desktopurile, laptopurile și tabletele. Pe de altă parte Google oferă doar produse și servicii optimizate (browserul, sistemele de operare și alte aplicații). Motivul pentru care telefoanele cu WP 7 nu necesită mai multe resurse e acela că WP e simplu și recent apărut (Androidul e mult mai complex).

    Cum ai putea juca optim un joc 3D sofisticat pe un smartphone cu single core? Din punctul de vedere a lui Google, Androidul deservește mai multe scopuri (unul dintre ele e și gamingul). Dacă nu știai WP limitează rezoluția unui smartphone la maxim 480×800 pixeli pe când pe Android vei găsi mult mai mari rezoluțiile (HTC Sensation XL e o excepție deci nu cel mai bun exemplu). Pentru anul viitor s-au anunțat procesoare Dual Core pentru telefoanele WP iar pentru cele cu Android Quad Core… >:)

    Și încă ceva, un mare dezavantaj al produselor Microsoft, sunt mai scumpe decât restul și nu ți se oferă nimic gratis doar trial, pe când Android Market oferă un număr foarte mare de aplicații gratuite (jocuri). După părerea mea, cele mai bune lucruri sunt cele gratuite :).

  3. Stiu ca WP limiteaza rezolutia la maxim 480*800 pixeli.Nici eu nu sunt de acord cu pretul,dar wp e mai user friendly si UI cu Htc Sense arata mult mai bine decat orice alta interfata de pe piata.Si WP7 are destule apps dar bineinteles ca nu se poate compara cu androidul.Dar trebuie sa recunoastem ca incepand cu wp7 si acum cu noul mango,acest OS incepe sa promita…Ai grija,la chestia cu resursele hardware imi dai mie dreptate si te contrazici pe tine.Parerea mea e ca momentan wp-urile nu au nevoie de dual core.Si chiar daca l-ar avea nu prea ar avea la ce sa-l foloseasca…

Comentariile sunt închise.