HTC Sensation XE

Telefonul mobil HTC Sensation XE Black e un model nou care se adresează pasionaţilor de muzică deoarece vine cu tehnologia audio Beats Audio nemaiîntâlnită la smartphone-uri, deci e primul cu acesta. Acesta e numit şi HTC Sensation XE with Beats Audio adică cu bass. Dacă nu sunteţi mulţumiţi de calitatea audio oferită de difuzoare, puteţi să ascultaţi melodiile preferate cu căştile speciale cu bass care par să fie aproape identice cu cele ale modelului Live with Walkman.

Am observat că firele de la căşti sunt destul de subţiri (în special în zona „dopurilor”) motiv pentru care se vor strica destul de repede. Deci acesta ar putea fi un minus al acestui model, dar având în vedere că are o carcasă din aluminiu, cred că nici nu mai contează cum sunt realizate căştile deoarece arată bine şi se simte destul de solid. Din câte m-am informat,are un preţ pe măsură în Româna care cred că e prea mare chiar dacă oferă unele tehnologii destul de interesante. Diferenţele de design între actualul şi predecesorul HTC Sensation sunt nesemnificative, mai precis la XE vom găsi butoane senzitive luminate pe roşu, un cerc în jurul camerei foto de culoare roşie şi grila de la difuzor tot pe roşu, dar şi un logo cu tehnologia Beats Audio pe partea din spate. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Pornit
Spatele

Specificaţii tehnice

E cu 3 grame mai greu (151 grame). Are acelaşi ecran tactil de 4.3 inci S-LCD de 540 cu 960 pixeli care oferă o imagine superbă. Pe partea de conectivitate are mufă 3.5 mm pentru acele căşti speciale şi conectivitate microUSB 2.0. La capitolul memorie stă foarte bine, 1 giga şi 768 RAM. S-ar putea să aibe un card microSD de 8 giga inclus că doar e un model pentru muzică.

Ca şi caracterisitici speciale are accelerometru, interfaţă HTC Sense versiunea 3.0, giroscop, senzor de proximitate, GPS cu A-GPS şi altele. Ca oricare alt smartphone, şi acest HTC are: 3G, GPRS, EDGE, WLAN şi bluetooth 3.0 cu A2DP.

Camera foto de 8 MP poate realiza fotografii instant la o calitate excelentă datorită unor tehnologii prezente pe acest gadget (touch-focus, autofocus, stabilizator de imagine etc) şi poate filma la calitate 1080p cu 30 fps şi sunet stereo.

Androidul ce va rula pe acesta e versiunea 2.3.4 Gingerbread. Poate fi o alternativă la o consolă PSP datorită procesorului Dual Core de 1.5 GHz. Cu siguranţă autonomia e foarte bună spre deosebire de predecesorul, 9 ore de convorbiri şi peste 520 de ore în stand-by.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: fotografiază instant, experienţă web de neuitat mulţumită ecranului generos, vine cu efecte meteo interesante, autonomie peste medie, interfaţă proprie destul de interesantă, filmare Full HD, procesor Dual-Core şi altele.

Minusuri: probabil doar preţul.

Concluzie

Acest HTC Sensation XE Black e unic din punct de vedere al tehnologiei audio numite Beats Audio şi se pare că a întrecut oricare alt model Walkman de la SE. Sunt curios ce model va lansa Sony Ericsson astfel încât să poată concura cu acesta.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „HTC Sensation XE”

  1. Faptul ca are Beats de la Dre nu cred ca ar trebui sa ii ridice chiar asa de mult pretul insa Dre e un nume foarte cunoscut in domeniul muzical iar prin intermediul lui se promoveaza HTC si acest telefon.

  2. Legat de camera, am citit ca fotografiile nu sunt la fel de reusite ca la Iphone, de fapt, comparativ cu Iphone sau cu un alt smartphone „de top” ce ar fi mai slab la HTC Sensation XE?

Comentariile sunt închise.