HTC C110e Radar

Acest telefon mobil HTC C110e Radar Silver e o alternativă mai ieftină dar și mai compactă la modelul HTC Titan. Spun asta în caz că sunteți în căutarea unui smartphone care să aibe sistemul de operare WP7 Mango. Acesta a fost anunțat de ceva timp și se pare că e un model de 3.8 inci foarte reușit care inițial a fost numit HTC Omega. Acesta are un procesor de 1 GHz care e oarecum dezamăgitor având în vedere că are un ecran așa de mare. Inițial s-a zvonit că nu va avea giroscop și busolă digitală, dar se pare că s-a renunțat doar la busola digitală. Ambele modele vor avea conectivitate HSPA pe același tip de bandă. Carcasa e realizată din aluminiu și plastic pentru a avea un design elegant dar în același timp să se simtă destul de rigid în mână.

Chiar dacă e un model cu Windows Phone, în pachet veți avea același accesorii interesante. Cică bateria nu este una detașabilă dar și așa autonomia e decentă pentru ține cel puțin o zi (în condiții normale) indiferent că stați pe net, trimiteți mesaje, vă jucați sau efectuați apeluri. Lansarea sa va fi însoțită și de cea a modului Titan care l-am putea considera un frate mai mare. E disponibil în două culori deschise, alb și argintiu. Dacă l-am privi din spate, l-am putea confunda cu un HTC Flyer 7 doar că e mult mai mic. Acesta ar putea fi urmașul lui Trophy având în vedere că arată mai bine și are o cameră foto mai bună (adică lentile F2.2 și senzor BSI). Radar ar putea fi un model popular și în România având în vedere principalele caracteristici. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Flyer și Radar

Specificații tehnice

Ecranul S-LCD de 3.8 inci are o rezoluție WVGA adică de 480 cu 800 pixeli (exact cât are și Titan). HTC C110e Radar este destul de ușor pentru dimensiunile sale (137 de grame). Acest model se poate bucura și de protecția Gorilla Glass care o întâlnim doar pe cele mai bun telefoane dar nu protejează telefonul în caz că vă puneți ce acesta :). Deasemenea are accelerometru, senzor pentru lumină ambientală, senzor de proximitate, giroscop și trei butoane senzitive situate în partea de jos. Din memoria internă de 8 giga doar 6.54 giga e disponibilă, iar cea RAM e de 512 MB.

Smartphone-ul nu dă posibilitate utilizatorului să extindă spațiul de stocare sau mai bine zis nu are slot pentru card. Pe partea de comunicații vine cu 3G, GPRS, EDGE, WLAN și bluetooth 2.1 cu A2DP și EDR. La capitolul multimedia HTC C110e Radar are o cameră principală de 5 MP (cu blitz LED și autofocus), filmare HD cu 30 fps, cameră secundară VGA și suportă mai toate formate video, audio și foto cunoscute. Conectivitatea e microUSB 2.0 ca și la restul telefoanelor.

Acel procesor de 1 GHz e unul Scorpion cu chipset Snapdragon și care după cum vedeți în clipul de mai jos e destul de rapid pentru sistemul de operare 7.5 Mango. Pentru navigare web folosește cunoscutul browser HTML Internet Explorer. HTC Radar Argintiu poate fi folosit precum un sistem de navigație GPS deoarece are hărți Bing și GPS cu suport A-GPS. Ca și caracteristici speciale are: locații HTC, Facebook integrat, player media, aplicație pentru vizualizare și editare a fișierelor Microsoft Office dar și altele. Conform site-ului producătorului, HTC C110e Radar are un acumulator de 1520 mAh de tip Li-Ion care oferă o autonomie de circa 8 ore de convorbiri și 480 ore în stand-by.

Păreri pro și contra achiziției

Din punctul meu de vedere, acest Radar e un model mult mai reușit decât Titan deoarece are aceeași rezoluție la un ecran mai mic și deci imaginile vor fi mai clare. Acel senzor BSI e bun pentru telefoanele care nu vin cu blitz LED deoarece poate fotografia la calitate bună în condiții de luminozitate scăzută. Veți beneficia de Zune și XBOX Live care sunt părțile multimedia ale sistemului de operare pentru a asculta cele mai noi melodii (din marketplace) și a juca cela mai noi jocuri (în mod trial).

Concluzie

Acest HTC C110e Radar Silver e modelul cu care producătorul taiwanez va domina și acest Radar se va plasa în topul celor ma bune smartphone-uri cu Windows Phone 7 Mango peste cele de la Nokia dar nu știu dacă și peste modelul Omnia W de la Samsung. Chiar dacă Mango nu poate concura cu Gingerbread sau noul Ice Cream Sandwich, măcar nu e o clonă a sistemului de operare iOS.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „HTC C110e Radar”

  1. Am un telefon cu Windows si sunt pasionat de telefoanele de acest gen si ma gandesc pe viitor sa-mi schimb actualul HTC cu acest Radar.

  2. Cred că acesta e unu dintre cele mai bune telefoane de pe piață (nu și în România, încă) care să aibă Windows.

Comentariile sunt închise.