HTC One XL

Din noua serie lansată de HTC la Barcelona (MWC) face parte şi acest telefon mobil HTC One XL care nu e cel mai performant model chiar dacă e numit „XL”. Spun asta deoarece modelul One X vine cu procesor Quad Core adică are un procesor cu patru nuclee iar în rest nu vom vedea alte deosebiri, nici măcar la design. Am ales să scriu despre acesta deoarece mi s-a părut cel mai bun dintre cele patru, adică nu văd rostul unui procesor aşa de puternic în special că nu sunt jocuri care să necesite un astfel de procesor. Celelalte două modele sunt One S şi One V.

La ora actuală dacă ai un smartphone cu Dual Core, poţi face cam orice cu el: filma la calitate Full HD, poţi juca cele mai complexe jocuri iar sistemul de operare se mişcă fluent (fără lag). În cazul lui One XL e vorba de un procesor cu două nuclee de 1.5 GHz, o memorie internă de 32GB, cameră foto de 8 MP, ecran Super IPS LCD2 de 4.7 inci cu rezoluţie HD şi altele. Am observat că toate vin cu Beats Audio, deci calitatea audio va fi peste medie în special că vin cu nişte căşti speciale. Nu ştiu când o să ajungă şi în România (prin martie-aprilie) dar mai mult ca sigur va avea un preţ de 2500 lei.

Poze

Sense 4.0
Din profil se poate observa că e puțin curbat

Specificații tehnice

Pot spune că e disponibil în două culori (alb şi negru) iar aspectul puţin curbat îmi aminteşte de modelul Galaxy Nexus de la Samsung. HTC One XL vine cu un procesor Dual Core Krait de 1.5 GHz (chipset Qualcomm MSM8960 Snapdragon) şi procesor grafic Adreno 225. Acest procesor se mişcă foarte bine cu sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich şi interfaţa Sense 4.0.

E destul de uşor pentru un smartphone aşa de mare – 130 grame. Acesta poate concura fără probleme chiar şi cu Galaxy Note însă preţul joacă şi el un rol important. Ecranul HD de 4.7 inci e unul Super IPS LCD2 cu protecţie Corning Gorilla Glass. Am observat că s-a renunţat la un buton senzitiv astfel încât acum are doar trei.

Pe partea de multimedia vine cu un difuzor, Beats Audio, mufă 3.5 mm, memorie internă de 32GB (doar 26GB sunt utilizabili), cameră de 8MP cu filmare 1080p, cameră secundară HD dar nu vine cu slot pentru card.

Restul caracteristicilor sunt oarecum neimportante deoarece le veţi găsi şi la alte smartphone-uri şi deci sunt oarecum standarde: 3G, WLAN, microUSB, accelerometru, browser HTML etc. Ca noutate are şi suport NFC. Bateria de 1800 mAh cred că va oferi o autonomie decentă dar se putea opta pentru o variantă mai mare (peste 2000 mAh).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: ecran superb (cu unghiuri largi de vizibilitate, rezoluţie HD şi e de 4.7 inci), ieşire TV, noua interfaţă 4.0 arată foarte bine în special că vine cu Android Ice Cream Sandwich, spaţiu de stocare de 26 GB utilizabili (din 32GB), protecţie Corning Gorilla Glass şi carcasă din policarbonat.

Minusuri: ar fi lipsa slotului pentru card şi bateria nu e detaşabilă.

Concluzie

HTC One XL poate fi o soluţie mai ieftin la „X” dar nu ştiu câţi dintre voi v-aţi putea permite unul dar oricum e mai calumea decât un iPhone 4S. Având în vedere că arată ca şi modelul „X” am pus o prezentare cu acela:

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „HTC One XL”

  1. Cred ca la partea design s au cam luat dupa Nokia, adica carcasa unibody iar la colturi nu mai sunt asa de rotunjite si in special ca acea carcasa e tot din polycarbonat. Si mie imi place tare mult dar avand inv eder dimensiunile sale, e o tendinta spre tableta, motiv pentru care as opta pentru modelul S cu rezolutie si ecran mai mici. E important ca procesorul sa fie dual-core si atat, deoarece restul dotarilor vin de la sine, adica memorie RAm de cel putin 512, camera foto cu filmare cel putin HD, memorie interna mare etc.

  2. HTC one X e 2650 lei si 600 EUR la liber, deci one XL va fi undeva al 500 euro, eu zic maxim 2300. Poate prin iarna dau galaxy s2-ul 😀

Comentariile sunt închise.