Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Hrana uscată și hrană umedă pentru câini de talie mică, medie și mare

Alegerea hranei potrivite pentru câinele vostru se face în funcție de vârstă, mărime, rasă și preferințe. Sunt o mulțime de sortimente de la diferiți producători, însă cei mai populari sunt Royal Canin, BelcandoHillsBrit, Farmina, Friskies etc. Eu le recomand pentru că oferă hrană uscată pentru câini chiar și la sac de 10kg și 20kg, acesta fiind opțiunea ideală pentru că veți avea suficientă mâncare pentru o perioadă îndelungată. Dacă țineți mult la animalul vostru de companie dar și la buzunar, optați pentru hrana economică care e la fel de bună. Bineînțeles, e menționat ce conține fiecare sortiment și dacă câinele e la dietă, hrana dietetică e cea potrivită.

Nu mai trebuie să mergeți la magazinul veterinar sau la supermarket, o puteți comanda de acasă foarte ușor și simplu. Prețurile sunt foarte în opinia mea și gama de mâncare pentru câine vostru e mai diversificată. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Eu vă recomand să schimbați mâncarea de la o luă la alta să vedeți ce preferă mai mult sau luați mai multe tipuri la saci mai mici. Hrana poate fi aleasă și dacă câinele are anumite probleme de sănătate: articulare, digestive, cardiace, dentare, diabet, hepatice, pediatrice, piele, blană etc. Există un sortiment special pentru câinii din mediul urban, adică cei care sunt ținuți în locuință și nu fac foarte multă mișcare. Până la urmă e ca și la oameni, trebuie ajustată alimentația în funcție de stilul de viață ori sezon.

Puține magazine au o gamă largă, iar în cele offline chiar nu veți găsi atâtea tipuri pentru trebuie luată în calcul și talia câinelui: mică, medie sau mare. Un câine de talie mică (exemplu: bichon) nu poate consuma mâncare pentru câini de talie mare, pentru că boabele sunt prea mari și nu are dinți chiar atât de puternici.

Cățeii nou născuți au nevoie de o alimentație diferită și aici mă refer chiar și la lapte praf (exemplu: Bosch Puppy Milk și Babydog Milk). Mâncarea trebuie adaptată la vârsta sa pentru că dinții cresc: 3 săptămâni, o lună, 6 săptămâni, două luni etc. Prețul e mai diferit pentru că e vorba de o hrană specială care e într-un ambalaj mai mic.

Veți găsi hrana potrivită și în funcție de mențiunile făcute pe ambalaj: Starter, Puppy, Junior, Adult, Senior, Premium, Mini, Medium, Maxi etc. Lista e foarte lungă dacă mai adăugăm și felurile pentru câinii cu probleme sau dacă cățeaua a fătat, e gestantă sau alăptează.

Hrană uscată vs hrană umedă pentru câini

Evident, hrana uscată vine la saci mari iar hrana umedă vine la conservă, motiv pentru care cea la conservă va avea o valabilitate mai mare. Lucrurile se schimbă dacă deschideți ambalajul. Hrana umedă are ceva mai multe proteine, deci va fi mai apreciată de câine, însă e și un dezavantaj dacă o consumă prea des – îngrașă. Aceste conserve conțin multă carne și pot fi chiar de tip pate, după cum scrie pe ambalaj.

Hrana uscată e ieftină, se depozitează ușor, nu îngrașă (e ideală dacă e la dietă), perfectă pentru dinți și gingii. Astfel, are ce să roadă și nu va face stricăciuni prin casă sau curte. Există și jucării pentru aceștia care sunt destul de rezistente dacă e tânăr și energic.

Înainte să finalizați cumpărăturile, luați în considerare și niște delicii pentru cățel pentru că sunt ca și dulciurile pentru oameni. I le puteți oferi o dată pe săptămână sau când considerați că merită să fie răsplătit. Chiar și tabletele Sanal Dog sunt o soluție pentru că sunt 100% naturale.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu