HP Z1 All-in-One

Sistemul desktop PC HP Z1 All-in-One e unul cu procesor Xeon E3, 8GB de RAM, 1TB și ecran de 24 de inci. Deci e performant precum un server, e un model all-in-one și are și o placă video profesională pentru editare video și proiectare 3D. Deci e o stație de lucru compactă și care v-o recomand fără dar și poate. Prețul nu e chiar atractiv dar pentru un profesionist, e o adevărată investiție și astfel de modele sunt rare pe piață. Alternativă la acesta sunt modelele clasice cu unitate centrală și care apoi necesită și un monitor. Z1 All-in-One are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată desktopul
Din spate

Specificații tehnice

Procesorul Intel Xeon e un model 1280 de 3.5 GHz și care are un cache de 8MB. Poate fi găsit atât pe aceste tipuri de PC-uri cât și pe servere. placa de bază cu chipset C206 are Wi-Fi, sunet integrat i 8GB de RAM. Această memorie RAM e de tip Dual Channel pentru a oferii un multitasking și mai bun. Chiar dacă e așa de compact, are unitate DVD dar și un hard mare din punct de vedere al spațiului de stocare – 1TB.

Placa video NVidia Quadro 3000M e o placă video profesională cu care puteți edita sau proiecta într-un mod unic deoarece e foarte bună. Bineînțeles vine cu Windows preinstalat și nu recomand alt sistem de operare. Ecranul său de 24 de inci e unul excepțional având o rezoluție de 2560 cu 1440 pixeli, deci oferă o claritate impresionantă. HP Z1 e dotat cu cititor de carduri, bluetooth, și o sursă de 400W. Porturile care le găsiți pe acesta sunt: ieșire audio, LAN, USBuri 2.0 și 3.0, DisplayPort, microfon etc. Greutatea sa de 21 de kilograme e destul de mare însă nu e un desktop portabil ci de birou.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: posibilitate de upgrade, e un gadget funcțional (datorită numărului de porturi mari), WiFi, porturi USB 3.0, rezoluție mare a ecranului etc.

Minusuri: preț piperat și nu e chiar portabil.

Concluzie

Acest HP Z1 e cea mai bună soluție pentru proiectanți, fotografi și editori doar că nu oricine și-l poate permite. De aceea există varianta achiziționării sale în rate fixe. Eu aș opta pentru acesta deoarece ocupă puțin spațiu, are ecran mare, configurație satisfăcătoare și toate porturile sunt la îndemână. Nu consider că lipsa touch-screen-ului e un minus deoarece mouse-ul oferă o precizie mai bună. Am pus mai jos, o prezentare a acestui desktop:

Te-ar mai putea interesa