HP VM617A4

Probabil vă întrebați la ce vă e de folos un monitor de 6000 de lei care are un ecran de 30 inci cum e monitorul LCD HP VM617A4. Păi, la GAMING. Ecranul IPS, rezoluția de 2560 pe 1600 pixeli, porturile digitale (are și Display Port) vă asigură o experiență cât mai reală în jocuri, dar și la proiectare. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » care nu e deloc mare dacă luăm în considerare că pe piață nu găsim alte modele cu performanțe similare. Neașteptat de mare e garanția care e de 3 ani și o puteți extinde la maxim 5 ani. Dacă ar fi să-l integrez în o oarecare categorie atunci l-aș eticheta drept monitor de gaming/proiectare.

Poze

Designul exterior al monitorului VM617A4 e unul destul de plăcut și se poate vedea că e oarecum sobru ca monitoarele business. Asta poate și pentru că e un monitor care ar putea fi considerat pentru segmentul business datorită multitudinii de facilități oferite, dar și a performanței.

Monitorul
Porturi

Specificaţii tehnice

HP ZR30w, cum mai e numit HP VM617A4, are un ecran de 30 de inci și un timp de răspuns de 7 milisecunde. Poate că observați că acest timp e cam mare, însă nu prea sunt importante milisecundele, ci rata de refresh și tipul ecranului sau mai bine spus a panelului. Modelul de față are panel S IPS și vă garantează unghiuri de vizibilitate foarte bune și imagini foarte fluente.

Păreri pro şi contra

Pro: consumul de curent nu e mare chiar dacă ecranul nu e LED; are o garanție mare care îi garantează o fiabilitate foarte bună; ecranul e unul IPS și față de unul TN e mult mai clar și imaginea se vede foarte bine din orice unghi; vine doar cu porturi digitale printre care se numără DisplayPort, dar și cinci USB-uri.
Contra: prețul e cam mare, însă nu prea are egal, adică concurent.

Concluzie

Dacă ești interesat de un ecran mare pentru proiectare sau jocuri atunci ar trebui să alegi perifericul HP VM617A4 deoarece monitoarele HP sunt foarte apreciate, iar raportul dintre calitate și preț al acestui aparat e deosebit de bun. Poate că în alte țări îl găsești cu vreo 100 de dolari mai ieftin, însă tot mi se pare un preț foarte mic pentru un monitor LCD capabil ca acesta.

Te-ar mai putea interesa