HP Victus 16-d0004nq, laptop pentru jocuri cu RTX 3060

Laptopul pentru jocuri din imaginea de jos este HP Victus 16-d0004nq care face parte dintr-o serie nouă și interesantă. Nu toți producătorii de laptopuri oferă soluții de gaming diversificate și în special cu un ecran de 16 inci. Îi puțin mai mare decât unul clasic și la interior veți vedea numai componente noi. Am observat că anumite componente nu au mai fost introduse pe noile laptopuri multimedia/gaming, iar aici mă refer în special la plăcile video GTX GeForce și cele clasice GeForce.

Mulți aleg laptopuri deoarece sunt compacte, ușor de mutat, nu necesită multe periferice, arată bine, iar ecranul oferă specificații bune. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Poate că în anii anteriori ecranul nu a oferit cele mai bune specificații, însă acum vedem un refresh de 144 Hz și panel IPS. Cred că acesta va deveni unul standard pentru că mai toate laptopurile de gaming pot rula jocuri cu peste 60 de fps-uri (în funcție de setările alese).

Procesorul de pe acest laptop este mai puțin cunoscut fiind un Core i7 cu 8 nuclee. Producătorul nu prea pune astfel de procesoare pentru că afectează prea mult prețul său și sunt puține jocuri care necesită atât de multe nuclee. Ținând cont că un Core i5 are 6 nuclee, merită pus pe listă și o astfel de opțiune în special dacă nu vă doriți o placă video mai avansată. În general, configurații sunt echilibrate și nu veți vedea plăci video foarte avansate (RTX 3070/3080) cu procesoare Core i5.

Poate că nu sunteți obișnuiți cu un spațiu de stocare atât de mic, însă nu cred că veți stoca muzică și filme pe el, ci mai degrabă jocuri. Sunt și soluții de stocare externe care pot fi alese, iar în funcție de buget, puteți alege și tipul ori mărimea.

Concluzie

HP Victus 16-d0004nq este una dintre cele mai bune soluții oferite de acest brand și trebuie să știți că laptopurile mai mari costă mai mult. Eu vă recomand laptopurile HP și nu numai, în special pentru gaming, deoarece oferă performanțe similare cu cele ale desktopurilor.

Te-ar mai putea interesa