HP VICTUS 15-fb0010nq, laptop de jocuri cu placă video RTX 3050 Ti

HP VICTUS 15-fb0010nq este un laptop care l-aș recomanda multor gameri și nu numai deoarece arată bine și se comportă exemplar când vine vorba de jocuri și aplicații diverse. Acest laptop este doar unul dintre numeroasele modele Victus oferite de HP, mai sunt și cu ecrane mai mari în caz că vă doriți o experiență diferită, dar și cu un design diferit (culoarea poate fi alta). De asemenea, pot fi și diferențe de configurații și unul model pot avea chiar și plăci video mult mai scumpe, dar acelea pot influența destul de mult prețul laptopului.

Chiar dacă seamănă destul de mult cu laptopurile Omen, HP OMEN 16-k0003nq fiind unul dintre cele mai avansate modele, seria această nouă oferă dotări puțin mai diferite și aici mă refer chiar și la sistemul de răcire. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Laptopurile se aleg în funcție de ce oferă, în special dacă le veți folosi pentru taskuri dificile (jocuri și aplicații profesionale). Modelul de sus înlocuiește cu succes un desktop deoarece are un ecran Full HD, porturi numeroase, WiFi ax, hardware modern și tastatură iluminată. Evident că mai sunt și alte dotări care sunt la fel de importante ca și restul, însă eu am vrut doar să le evidențiez pe cele mai importante și fără de care un laptop nu ar putea fi unul destinat jocurilor.

După cum am menționat anterior, acest laptop poate fi folosit strict doar pentru taskuri zilnice însă cu o placă video RTX 3050 Ti și un procesor AMD Ryzen 5 cu 6 nuclee, chiar merită să încercați unele jocuri. În funcție de cerințele hardware ale jocurilor, așa vă alegeți și laptopul, dar poate că nici nu ați vrea să depășiți cu mult bugetul. Chiar dacă nu ausnt necesare periferice atât de multe, un mouse de gaming tot este obligatoriu iar Logitech G502 este recomandarea mea.

Concluzie

HP VICTUS 15-fb0010nq costă mai mult decât altele, dar nu aveți ce să-i băgați de vină. E mai important ca laptopul să aibă suficientă memorie RAm decât un spațiu de stocare mare, deoarece puteți folosi chiar și soluții de stocare eterne pentru anumite tipuri de fișiere și nu mai trebuie să desfaceți laptopul.

Te-ar mai putea interesa