≡ Meniu

HP TouchPad

Aproximativ pe 1 iulie va fi lansată în SUA tableta HP TouchPad Wi-Fi care va fi prima tabletă cu sistemul WebOS versiunea 3.0. Dacă nu doriți o tabletă cu ecran 4 pe 3 ci doriți una  mai ieftină atunci puteți opta fie pentru modelul mai mic HP TouchPad Go sau pentru una cu ecran de tip wide cu Android cum este Toshiba Thrive. Este o tabletă care arată destul de bine, însă prețurile vor fi modice înspre mari în sensul că varianta de 16GB va costa 479 euro, iar cea de 32GB va costa undeva la 2.000 lei. Odată cu lansarea sa, au fost lansate şi accesorii pentru acesta gen tastatură, huse, stand-uri etc.

La prima vedere HP TouchPad Wi-Fi pare să fie o tabletă obişnuită, în sensul că nu are un design foarte diferit de celelalte modele ci unul simplu şi elegant. Eu cred că tableta HP va avea un preţ mult mai mic, probabil undeva la 300 de euro deoarece nu are 3G, camera principală este de 1.3 MP, iar pentru faptul că vine cu sistem de operare propriu va veni cu un pachet mic de aplicaţii deoarece acest gadget este primul care va testa acest sistem de operare. Cu timpul o să mai apară aplicaţii, oricum are deja instalate cele mai utile aplicaţii.

Poze

WebOS 3.0

Tastatura

Specificaţii tehnice

TouchPad 16GB cântăreşte undeva la 740 de grame. Ecranul tactil este unul TFT care reproduce 16 milioane de culori. Acesta are o diagonală de 9.7 inci şi o rezoluţie de 1024 cu 768 pixeli. Ca şi caracteristici speciale are: accelerometru, multi-touch şi giroscop.

La capitolele multimedia şi porturi HP TouchPad are mufă 3.5 mm, difuzoare stereo, cameră principală de 1.3 MP şi microUSB. Pe partea de comunicaţii are Wi-Fi şi bluetooth 2.1 cu EDR şi A2DP.

Din păcate nu vine cu cameră secundară, iar cea principală nu are funcţie pentru filmare.

Vine cu suport Adobe Flash 10.1, busolă digitală, tehnologie Touchstone, GPS fără A-GPS, player media, browser HTML, procesor Dual Core de 1.2 GHz de tip Scorpion şi sistem de operare HP WebOS 3.0. Bateria Li-Ion de 1230 mAh oferă o autonomie decentă de 8 ore.

Păreri pro şi contra achiziţiei

WebOS este un sistem de operare prezent pe telefoanele făcute de cei de la HP și acum îl pun și pe tabletele lor. Pe mine nu mă încântă acest OS, dar se pare că ar fi mai stabil și mai rapid decât Android și Windows 7. :T

Concluzie

Tableta HP TouchPad va fi o soluţie oarecum ieftină pentru cei ce vor un gadget de dimensiuni generoase cu aspect 4 pe 3 (ca şi la iPad 2) pentru navigare web, vizionare de filme, dar şi o alternativă pentru cei care nu-şi pot permite un iPad 2. Cei de la HP au optat pentru diverse feluri de publicitate, au apelat chiar şi artistul american de origine engleză Russell Brand care văd că se pricepe să facă prezentări chiar şi gadgeturi.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu