HP Spectre XT TouchSmart 15-4000en, o alternativă la MacBook Pro

HP Spectre XT TouchSmart 15-4000en e un ultrabook de tip premium și se poate observa doar din designul său și seria din care face parte e una premium. Spre deosebire de anterioarele acesta oferă și ecran tactil care devine util atunci când nu vreți să conectați un mouse sau nu vă pricepeți cu touchpadul. Deasemenea sistemul de operare oferă și acea interfață interesantă care bine înțeles poate fi utilizată mai ușor cu un ecran tactil. E oarecum normal să ofere un ecran de 15.6 inci FullHD, Procesor Core i5 cu consum mic, SSD incorporat, Thunderbolt, difuzoare Beats Audio și altele. Deci prețul e justificat de tehnologiile introduse și de dotările sale. Are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar în momentul de față e la ofertă deoarece se oferă drept cadou un HDD portabil WD WDBPCK5000, 500GB, iar dacă vă încadrați în buget atunci vă recomand și un mouse Hama AM-100.

Poze

Arată destul de bine și designul nu e cu mult mai diferit față de alte ultrabookuri de la acest producător. Doar că acesta e foarte subțire și robust.

Deschis
Deschis
Tastatura
Tastatura

Specificații tehnice

Ecranul LED FullHD are o diagonală de 15.6 inci care e suficient de mare deoarece e întâlnită la majoritatea laptopurilor. Chiar dacă procesorul și restul configurației par a consuma prea mult din bateria sa de 4 celule, autonomia sa e de 4-5 ore deoarece procesorul e unul cu consum redus – i5-3317U. Capacitatea memoriei e de 4GB iar cea a hardului e de 500GB. Însă, pe lângă acel hard oferă și un SSD incorporat de 32GB. Deci doar hardul poate fi schimbat iar memoria RAM poate fi mărită la 8GB. Având în vedere că e de 1600 MHz acea memorie, nu văd de ce ați mai face un upgrade.

Având în vedere că are doar placa video Intel HD 4000, configurația e una office dar pe care nu vă oprește nimeni să vizionați filme 720p sau 1080p. Spre deosebire de multe laptopuri acesta oferă multe dotări interesante: difuzoare Quad Beats Audio, Thunderbolt, bluetooth, USBuri 3.0, baterie de 4 celule etc. Acestea sunt dotările sale speciale dar are și multe dotări standard (mai puțin unitate DVD și tastatură numerică).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: oferă o configurație puternică, autonomie maximă de peste 5 ore, tehnologie Thunderbolt (din păcate nu sunt multe dispozitive care au o așa tehnologie), calitate audio excelentă și ecran detaliat.

Minusuri: nu oricine și-l permite.

Concluzie

Acest HP 15-4000en e o alternativă bună la MacBook Pro 15 deoarece oferă caracteristici mai bune la un preț atractiv. Dacă vă depășește buget, puteți apela la rate fixe fără dobândă sau alegeți un ultrabook mai ieftin deoarece piața e invadată de astfel de laptopuri.

Te-ar mai putea interesa