HP Spectre XT 13-2100en, ultrabook HP cu Windows 8

HP Spectre XT 13-2100en e un ultrabook recent apărut pe piață care beneficiază de un procesor i5-3317U, o autonomie ridicată și sistem de operare Windows 8. Nici nu costă exagerat de mult deoarece e disponibil la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un laptop foarte capabil din câte se va putea vedea în rândurile ce urmează. Ce ar mai trebui adăugat ar fi faptul că eu aș recomanda un mouse HP X6000 deoarece merge perfect cu laptopul de față.

Aspect

Aspectul e unul plăcut, fiind un model cu ecran de 13.3 inci și datorită acestui fapt cred că i se potrivește husa HP H4F07AA, 14″. Rezoluția ecranului e una de 1366×768 pixeli ceea ce înseamnă că ecranul e numai bun pentru filme HD, iar acest ecran nu are un impact negativ asupra portabilității deoarece ultrabook-ul cântărește undeva la 1.4 kilograme.

HP Spectre XT Pro 1
Așa arată
HP Spectre XT Pro 2
Tastatura

Caracteristici tehnice

Deoarece are un procesor i5 și o placă video Intel HD 4000 nu o să aveți probleme în a reda chiar și conținut Full HD. Jocurile vor rula și ele decent, dar trebuie să știți că nu e un laptop de jocuri, iar dacă vă pasionează jocurile atunci ar trebuie să vă orientați înspre ceva cu placă video dedicată. Stă bine la capitolul memorie având 128 giga ca și capacitate la hard, iar dacă nu vă ajunge atunci puteți cumpăra un hard extern WD My Passport Edge WDBK6Z5000ATT, 500GB, 8MB. Are 4 GB memorie RAM despre care cred că sunt mai mult decât suficienți deoarece sistemul de operare nu are nevoie de mai mult.

Păreri pro şi contra

Pro: prețul e unul bun; vine cu o garanție standard de 2 ani; având SSD o să ruleze rapid orice aplicație; aspectul exterior e unul plăcut și se poate spune de la distanță că e vorba despre un laptop HD; bateria ține peste 4 ore în funcție de cum îl folosiți.
Contra: capacitatea SSD-ului nu e chiar așa de mare.

Concluzie

Ultrabook-urile sunt combinația perfectă între laptop și notebook deoarece vin cu puterea primului și portabilitatea celui de-al doilea. Despre cum arată și ce poate se vedea mai bine din al doilea preview.

Te-ar mai putea interesa