HP Probook Folio 13

Acest ultrabook HP Probook Folio 13 e primul din segmentul ultraportabil dar până la urmă e tot un laptop, însă prezintă unele caracteristici speciale. Acestea ar fi: autonomia maximă de circa 9 ore și ceva, carcasa metalică, tastatura de tip chiclet care prezintă rezistență la apă, greutatea de numai 1.5 kilograme și configurație genială (pentru utilizare office). Design-ul său seamănă mult cu cel al unui MacBook Air, însă vine pe negru iar grosimea acestuia e de 18 mm. dacă nu vă permiteți un astfel de model și totuși doriți un HP, o recomandarea ar fi un ProBook 6550b care e destul de accesibil. Nu sunt prea mult astfel de modele de la acest producător și de aceea v-ar recomandat și acel model. Cu siguranță, vom vedea și modelul Folio 15 care are ecran de 15 inci. HP Folio 13 are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Tastatura
Din lateral

Specificații tehnice

Procesorul acestui laptop e unul Core i5 model 2467M care e numai bun pentru utilizare Office. Astfel de procesoare veți găsi cam pe toate ultrabookurile (pe unele chiar și i7) și sunt foarte bune deoarece au o frecvență scăzută. Chiar dacă are o frecvență de numai 1.6 GHz, performanțele sale nu sunt afectate iar autonomia poate să ajungă chiar și la 9 ore. Ecranul cu protecție Anti-Glare e unul foarte bun pentru cei care călătoresc deoarece e mat iar contrastul e foarte bun chiar și dacă vă aflați un spațiu luminos.

E vorba de un ecran de 13.3 inci și o rezoluție HD, deci dacă vă plac filmele, puteți încerca calitate 720p. Are un multitasking destul de bun care se datorează memoriei RAM de 4 giga. Această memorie RAM e de tip DDR3 și la o frecvență de 1333 MHz. Spațiu de stocare de 128 de GB a SSD-ului e destul de bun pentru instalarea de aplicații (inclusiv Windows), iar pentru filme puteți alege un hdd extern de 1 TB dela Western Digital. Cu acest laptop HP Folio 13 se pot viziona chiar și filme 1080p datorită plăcii video Intel care e integrată în procesor (pentru performanțe mai ridicate).

Pe partea de dotări Probook Folio 13 stă foarte bine pentru dimensiunile sale: difuzoare incorporate, card reader, cameră web, tehnologie audio Dolby Advanced Audio, un port USB 2.0, un port USB 3.0 care e compatibil 2.0, bluetooth, RJ-45, microfon și WLAN. Spre deosebire de alte modele din acest segment, acesta are un acumulator foarte bun și spun asta pentru că oferă o autonomie de 9 ore și jumătate (office).

Tastatura sa e una de tip full-size, rezistentă la apă și e de culoare neagră. Cât despre touchpad, pot spune că seamănă destul de mult cu cel al modelelor Zenbook de la Asus.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: carcasă metalică, tastatură iluminată, are HDMI și USB 3.0, e ușor, prețul e acceptabil (dacă l-am compara cu concurența), vine de la un producător cunoscut și ecran cu protecție mată.

Minusuri: puteau să-l facă mai subțire.

Concluzie

Sincer, mie îmi plac mai mult laptopurile de 15 inci, însă fiecare are alte preferințe în funcție de necesități. Acest laptop HP Probook Folio 13 e un model care poate face față pe actuala piață, are configurație de ultimă generație și arată destul de bine după cum se vede și în clipul de mai jos:

Lasă un comentariu