HP Probook Folio 13

Acest ultrabook HP Probook Folio 13 e primul din segmentul ultraportabil dar până la urmă e tot un laptop, însă prezintă unele caracteristici speciale. Acestea ar fi: autonomia maximă de circa 9 ore și ceva, carcasa metalică, tastatura de tip chiclet care prezintă rezistență la apă, greutatea de numai 1.5 kilograme și configurație genială (pentru utilizare office). Design-ul său seamănă mult cu cel al unui MacBook Air, însă vine pe negru iar grosimea acestuia e de 18 mm. dacă nu vă permiteți un astfel de model și totuși doriți un HP, o recomandarea ar fi un ProBook 6550b care e destul de accesibil. Nu sunt prea mult astfel de modele de la acest producător și de aceea v-ar recomandat și acel model. Cu siguranță, vom vedea și modelul Folio 15 care are ecran de 15 inci. HP Folio 13 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Tastatura
Din lateral

Specificații tehnice

Procesorul acestui laptop e unul Core i5 model 2467M care e numai bun pentru utilizare Office. Astfel de procesoare veți găsi cam pe toate ultrabookurile (pe unele chiar și i7) și sunt foarte bune deoarece au o frecvență scăzută. Chiar dacă are o frecvență de numai 1.6 GHz, performanțele sale nu sunt afectate iar autonomia poate să ajungă chiar și la 9 ore. Ecranul cu protecție Anti-Glare e unul foarte bun pentru cei care călătoresc deoarece e mat iar contrastul e foarte bun chiar și dacă vă aflați un spațiu luminos.

E vorba de un ecran de 13.3 inci și o rezoluție HD, deci dacă vă plac filmele, puteți încerca calitate 720p. Are un multitasking destul de bun care se datorează memoriei RAM de 4 giga. Această memorie RAM e de tip DDR3 și la o frecvență de 1333 MHz. Spațiu de stocare de 128 de GB a SSD-ului e destul de bun pentru instalarea de aplicații (inclusiv Windows), iar pentru filme puteți alege un hdd extern de 1 TB dela Western Digital. Cu acest laptop HP Folio 13 se pot viziona chiar și filme 1080p datorită plăcii video Intel care e integrată în procesor (pentru performanțe mai ridicate).

Pe partea de dotări Probook Folio 13 stă foarte bine pentru dimensiunile sale: difuzoare incorporate, card reader, cameră web, tehnologie audio Dolby Advanced Audio, un port USB 2.0, un port USB 3.0 care e compatibil 2.0, bluetooth, RJ-45, microfon și WLAN. Spre deosebire de alte modele din acest segment, acesta are un acumulator foarte bun și spun asta pentru că oferă o autonomie de 9 ore și jumătate (office).

Tastatura sa e una de tip full-size, rezistentă la apă și e de culoare neagră. Cât despre touchpad, pot spune că seamănă destul de mult cu cel al modelelor Zenbook de la Asus.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: carcasă metalică, tastatură iluminată, are HDMI și USB 3.0, e ușor, prețul e acceptabil (dacă l-am compara cu concurența), vine de la un producător cunoscut și ecran cu protecție mată.

Minusuri: puteau să-l facă mai subțire.

Concluzie

Sincer, mie îmi plac mai mult laptopurile de 15 inci, însă fiecare are alte preferințe în funcție de necesități. Acest laptop HP Probook Folio 13 e un model care poate face față pe actuala piață, are configurație de ultimă generație și arată destul de bine după cum se vede și în clipul de mai jos:

Te-ar mai putea interesa