HP ProBook 640 G1, laptop office de 14 inci

HP ProBook 640 G1 e un laptop bun pentru utilizatorii office (chiar și business) care are un nume interesant. Din numele său reiese diagonala și generația laptopului. Oricum îmi place că nu are tastatură numerică deoarece mi se pare a fi o dotare inutilă. Puteau renunța și la unitatea DVD în special că laptopul are Windows 7 preinstalat. Arată cam la fel ca și restul laptopurilor Probook și acea serie se adresează doar celor care vor fiabilitate. Totuși, nu e singurul model ProBook, puteți alege și pentru o serie mai veche ori o variantă mai mare. Sincer, un laptop mai mic e binevenit deoarece e mai ușor de transportat iar pentru filme, un televizor/monitor ar fi alegerea mai bună.

Prețul său mi se pare destul de bun pentru ce oferă și cât de bine realizat e. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Configurația sa e cu Intel Haswell Core i5 model 4200U. Acesta e eficient când vine vorba de consum energetic dar nu e cel mai performant Core i5 (are o frecvență mică – 1.6 GHz). Când alegeți un laptop nu ar trebui să vă uitați doar la performanțe ci și la autonomie pentru că e un gadget portabil până la urmă. O baterie de 6 celule oferă suficientă autonomie, iar pentru acasă vă recomand să-l conectați la rețea.

Ecranul e mat și e HD chiar dacă e de 14 inci. Are suficientă memorie RAM – 4 GB, dar se poate pune chiar și 8GB deoarece un slot e liber. Hardul e mai puternic decât la alte laptopuri – 7200 RPM (majoritatea au 5400 RPM). Chiar dacă puteți upgrada sistemul la Windows 8, eu vă recomand să rămâneți pe 7 deoarece nu sunt multe îmbunătățiri (multe sunt vizuale, cum e acea interfață). Are multe dotări și porturi, dar DisplayPort-ul nu e prezent la orice laptop.

Plusuri: carcasă din aluminiu, configurație nouă, autonomie mare, USBuri 3.0, bluetooth, cameră web HD și fiabilitate crescută.
Minusuri:nu prea sunt, poate prețul.

HP ProBook 640 G1 e o alegere bună dacă vreți ceva mai portabil decât un laptop de 15 inci. După cum bine știți, dimensiunile ecranului afectează greutatea laptopului. Deci un altpop de 15 sau 17 inci e mai greu. Jos am pus o prezentare a acestei serii noi,

Lasă un comentariu