HP ProBook 4730s

Laptopul HP ProBook 4730s este un laptop business ca restul modelelor ProBook deoarece are o autonomie de 6 ore (cu bateria care are 8 celule), arată bine, are dotările necesare unui om de afaceri și e performant. Performanța e susținută de un procesor i3 model nou, 4 giga RAM, o placă video dedicată (din păcate pe 64 de biți) și hardul de 7200 rotații pe minut. Iar, autonomia mare de circa 4 ore cu bateria de 6 celule (a modelului întâlnit în România) e datorată în principal tehnologiei celor de la AMD prin care placa video e dezactivată în favoarea celei integrate atunci când nu sunt redate clipuri 1080p sau jucate jocuri solicitante. După cum știți Probookurile sunt laptopuri din segmentul business chiar dacă nu au cititor de amprentă.
Acest laptop 4730s de la HP e mai bun decât modelul 4530s sau 4330s. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

4730s închis
Deschis

Specificaţii tehnice și caracteristici

HP ProBook 4730s are un procesor i3 Sandy Bridge care vine cu o placă video integrată de tip Intel HD care poate reda perfect clipurile 720p pe ecranul de 17,3 inci cu o rezoluție de 1600 pe 900 pixeli. Placa video e modelul 3000 care e puțin mai bun decât anteriorul. Plus că noul i3 are temperaturi mai scăzute de funcționare decât cele din seria anterioară. Din păcate ecranul nu are suport Full HD, dar placa video AMD HD 6490M de 1 giga poate reda decent filmele Blu ray pe un ecran extern (televizor sau monitor). Puteți juca o mulțime de jocuri pe aceasta dar din păcate un joc cum ar fi Crysis 2 nu-l veți putea juca cu detaliile setate la maxim.

ProBook 4730s are instalați 4 giga de memorie RAM și suportă maxim 8, iar hardul are 7200 rotații pe minut și o capacitate de 320 giga. Acest upgrade ar fi necesar în caz că vă plac jocurile și să le jucați folosindu-vă mai mult de memorie RAM. Are o multitudine de conexiuni printre care HDMI, USB, LAN, Bluetooth și WLAN.Fiind un laptop de 17 inci e normal ca greutatea lui să fie de circa 3 kilograme, iar ca o caracteristă a acestor laptopuri de la HP e tastatura antistropi și faptul că au sistem de operare Windows 7 preinstalat.

Păreri pro şi contra

Pentru achiziția laptopului 4730s ar fi ecranul de 17 inci, autonomia decentă, dotările business, carcasă robustă, performanța decentă și multitudinea de porturi. Contra achiziției ar fi hardul care nu are o capacitate chiar aș de mare și faptul că displayul nu are suport 1080p.

Concluzie

Laptopul ProBook 4730s de față nu e destinat exclusiv oamenilor de afaceri dar este un notebook care sigur îi va încânta prin dotări și aspect sobru. Dacă vreți să-l folosiți și pentru jocuri atunci trebuie să știți că vor merge toate jocurile dar nu la detalii maxime, iar filmele Blu-ray s-ar putea să aibă mici sacadări dacă codecurile sau programele de vizionat nu sunt setate corespunzător. Per ansamblu este un laptop bun, dar nu unul de top. Alături este un clip sau un video preview pentru a vă face o părere despre cum arată.

Te-ar mai putea interesa

5 comentarii la „HP ProBook 4730s”

  1. HP 4730s este un super laptop si eu sunt in cautarea unui model cu i5 sa i7 si placa video Geforce GT540M. Mi-ar fi de ajuns si modelul care l-ai prezentat mai sus dar eu as vrea unul si mai puternic daca se poate pentru ca al meu sa fie cel mai tare din parcare.
    Plusurile sunt autonomia, performanta si eleganta care nu o intalnesti la nici un alt producator de laptopuri si de aceea tot la 2 ani aleg marca HP pentru laptopurile care le achizitionez.

  2. Salutare. Am achizitionat acest HP Probook 4730s, si sunt foarte multumit de el. Eu am HDD-ul de 640 in 5400rpm. Cand l-am cumparat am mai luat inca o placuta de 4gb RAM si am facut 8GB. Si ca aspect este foarte foarte placut, un laptop reusit de HP. Cine doreste sa il achizitioneze, recomand cu caldura 😀 Stima !

  3. are loc liber pt un ssd fara artificii gen schimb hard…scos cdrw…extern sau altceva…..are al doilea slot liber….?DA sau NU? MULTUMESC

Comentariile sunt închise.