HP ProBook 470 G2, laptop de 17 inci

HP ProBook 470 G2 e un laptop care e disponibil în două variante dar diferențele pot fi observate la procesoare. Chiar și sistemul de operare poate diferi deoarece unele sunt cu Windows iar altele doar cu FreeDOS. Arată destul de bine pe gri cu negru iar interfața de la Windows 8.1 parcă îi dă un plus de eleganță. Vă recomand un sistem de operare nou deoarece nu există drivere pentru versiuni vechi dar nici nu vor evidenția prea bine. Prețul e cam mare pentru cel cu Windows, dar depinde pentru ce aveați nevoie acest laptop. Pentru acasă puteți alegere varianta mai accesibilă.

Alternative sunt cele din alte serii care pot fi mai mici (450 sau 430). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesoarele Core i5 sau i7 nu sunt similare cu cele de pe desktopuri deoarece au o frecvență scăzută, iar performanțele nu sunt același. Ecranul unui astfel de laptop are o diagonală de 17 inci cu imagine HD+. Placa video din procesor e Intel HD 4400 și care e destul de bună. Pe partea de configurație are 8GB de RAM și un hard de 750 GB.

Placa video dedicată e Radeon R5 M255 care face parte din noua generație și e una decentă (ca și performanțe). Dotările sale sunt: unitatea DVD, difuzoare stereo, cameră web HD, tehnologie audio DTS, port HDMI, VGA, microfon etc. Ca și caracteristici speciale are: cititor de amprentă, carcasă din aluminiu, bluetooth, USB 3.0 și altele.

Plusuri: cititor de amprentă, Windows 8.1 de 64 biți, procesor Core i5/i7 Haswell, aspect plăcut și fiabilitate.
Minusuri: nu prea sunt.

HP ProBook 470 G2 e destul de robust deoarece carcasa e din aluminiu și e nevoie de ea cât timp e un laptop din segmentul business. Seria G2 e una destul de reușită și nu aduce multe îmbunătățiri comparativ cu seria precedentă. Poate înlocui ușor un desktop dacă vreți portabilitatea, nu vreți un ecran generos dar puteți conecta unul prin HDMI. Nu e nevoie de o configurație high-end deoarece nu prea sunt programe uzuale care să ceară atâta performanță. Doar jocurile 3D cer mai multe resurse hardware.

Te-ar mai putea interesa