HP ProBook 455 G2, laptop cu AMD

Pentru cei interesați de un laptop de business, dar și pentru acasă recomand acest model HP ProBook 455 G2 cu procesor A8-7100. Procesorul e unul cu 4 nuclee, însă nu e mai puternic decât un i3-4000M, dar e superior unui Pentium. Poate fi utilizat fără probleme la jocuri întrucât e dotat cu cip grafic Radeon R5, însă nu e chiar un laptop de jocuri.

Costul de achiziție e unul foarte mic pentru ce poate face și are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Pe acești bani primim un laptop care nu doar care arată bine, ci care are o portabilitate ok (o greutate de circa 2,1 kilograme și o baterie cu 4 celule care ține vreo 3-6 ore).

Notebook-ul
Notebook-ul

Caracteristici care te-ar interesa ar fi procesorul AMD A8 cu patru nuclee, cipul grafic Radeon R5 și cei 4GB memorie RAM. Din păcate nu vine cu sistem preinstalat, dar nu va fi prea greu să băgați Windows 8.1 deoarece are unitate optică și porturi USB. Eu recomand instalarea de pe USB deoarece e mai rapidă.
Greutatea e una foarte mică de 2,2 kilograme (cu aproximație), iar acest lucru e unul pe placul meu deoarece îmi place la un laptop să fie cât mai ușor. E chiar foarte interesant cum de au obținut o greutate așa de mică din moment ce are unitate optică și baterie cu 4 celule (cei de la Asus au ajuns să pună baterii cu două celule, iar greutatea nu a ajuns așa de mică).

Plusuri în cazul acestui model ar fi că are ecran de 15,6 inci, că e anti glare (adică perfect pentru lucru și pentru cei care stau mult în fața calculatorului), că are un procesor foarte rapid (comparabil cu un i3, după cum spuneam în introducere), și că bateria sa ține destul de mult.
Minusuri ar fi că nu are ecran IPS, că are tastatură numerică și că nu are SSD.

Pot spune legat de acest mode că e o alternativă foarte bună la modelul 450 G2 care vine cu tehnologie Intel și că ar fi recomandarea mea dacă vrei ceva puternic. Să nu vă lăsați prost impresionați de prețul mic deoarece laptopul chiar e performant și o să vedeți că o să furnizeze toată puterea de care o să aveți nevoie în diferite situații.

Te-ar mai putea interesa