HP ProBook 455 G1, laptop cu procesor AMD quad core

Laptopurile ProBook de la HP sunt modele premium, iar ceva nou de la acest brand e HP ProBook 455 G1. Față de 450 acest model vine cu procesor AMD, ceea ce teoretic ar însemna că e mai ieftin. Chiar dacă e premium nu vine cu Windows, dar nu cred că o să vă fie prea greu să-l instalați din moment ce vine cu unitate optică de tip DVD. Apropo, eu recomand Windows 8.1 deoarece e cel mai nou și cel mai tare.

Modelul acesta are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar din punct de vedere al preșului e echivalentul modelului 450 cu procesor i5. (Dacă te interesează ceva cu i7 atunci ar trebui să te orientezi înspre 450 care-l găsești aici.)

Dacă vă interesează cum se prezintă vizual atunci din imaginea de alături se poate vedea cel mai bine. Am căutat clipuri cu el pe Youtube, însă nu am găsit mare lucru. Ce am găsit am pus la final. Oricum. laptopul e foarte nou (la noi în țară) și de aceea nu prea o să găsiți prea multe poze cu el.

Laptopul
Laptopul

Spre deosebire de modelele cu Intel acesta are procesor AMD, mai exact procesor A10-5750M care are patru nuclee și e oarecum echivalentul unui i3 din seria Ivy Bridge. Pe partea de memorie are 8GB, iar hardul e unul destul de încăpător de 500 de giga.
Portabilitatea e un aspect principal la un laptop, iar acest model are o baterie de 6 celule care ține undeva la 3-4 ore. Referitor la greutate trebuie spus că aceasta e de undeva la 2,3 kilograme.

Atuurile acestui model ar fi că nu costă prea mult, că arată bine, portabilitatea bună (zic eu) și placa video capabilă HD 8750M (similară GT 640M de la Nvidia).
Procesorul nu e cel mai „tare” de pe piață, dar are un consum mic de curent și se va descurca mai mult decât bine în jocuri ori ce aplicații o să-l folosiți.

Ca o concluzie pot să spun că acest model ar fi foarte bun pe post de laptop multimedia ori business (ecranul e anti glare). Tastatura e una antistropi și de aceea modelul de față e unul mai rezistent în comparație decât alte modele.
Mai multe informații legate de acest mol puteți vedea din preview-ul alăturat.

Te-ar mai putea interesa