HP ProBook 4330s

Acest laptop HP ProBook 4330s vine în mai multe configurații, dar eu am să analizez configurația care constă în procesor i3 2310M, 2 giga de RAM, hard de 320 și placă video integrată model Intel HD 3000. Acest HP 4330s este cel mai nou model de HP Pro Book și vine ca o actualizare la HP ProBook 4320s care avea procesor i3 vechi. Acest model nou arată mult mai bine la exterior și are procesoare i3, i5 și i7 Sandy Bridge și plăci video mult mai performant, chiar și cele integrate sunt mult mai performante decât vechile generații de Intel HD. E mai mult un laptop business sau premium deoarece are dotări care nu le găsești pe orice laptop. Dotări cum ar fi tastatură antistropi, geantă, ecran anti orbire, hard de 7200 de rotații pe minut, greutate de doar două kilograme, autonomie apreciabilă, conexiuni suplimentare pentru oamenii de afaceri (bluetooth, HDMI, PCMCIA) și să nu uităm de memoria RAM DDR3 și procesoarele de ultimă generație. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Trebuie să știți că HP 4330 este asemănător cu un HP ProBook 4530s, dar vine cu un ecran de 13,3 inci. De aceea am și pus pozele cu modelul de 15,6 inci. Nu cred că avea rost să pun alte poze atâta timp cât sunt identice ca aspect.

Capac
Deschis

Specificații tehnice

HP ProBook 4330s este un laptop business cu un ecran de 13,3 inci și iluminat LED. Foarte important de știut e că ecranul este unul anti orbire (anti glare). Procesoarele care echipează noile ProBook-uri sunt de ultimă generație, iar acesta vine cu un i3 2310 la 2,1 giga și cu cache de 3 mega. Pe partea de memorie stă destul de bine, zic eu, deoarece are 2 giga de RAM DDR3 la frecvența de 1333 megaherți. Trebuie să știți că unui laptop îi ajung 1,5 giga de RAM, dar dacă vreți să aveți un laptop mai performant (pe hârtie) atunci mai puteți să-i puneți până la 8 giga de RAM deoarece mai are încă un slot de memorie liber, dar eu zic că nu e nevoie pentru o configurație business office. Hardul este unul foarte rapid datorită faptului că are 7200 de rotații pe minut. Astfel de harduri se pun pe laptopurile de gaming, dar mai nou se regăsesc și pe laptopurile de business. Faptul că are 320 de giga nu cred că e puțin.

Din clipul de mai sus vedeți că placa video este una destul de performantă, deși e vorba despre una integrată – Intel HD 3000. Pe partea de multimedia stă destul de bine deoarece are unitate DVD, sunet stereo cu SRS, webcam și cititor de carduri, iar pe partea de porturi are USB, HDMI, PCMCIA, VGA, LAN, microfon și o ieșire audio.

Pentru comunicații acest HP ProBook 4330s se poate folosi de wireless (HP ProBook 4330s are inclusiv standardul N), de bluetooth și de rețeaua LAN (suportă chiar și 1000 Mbps). Are o greutate de circa două kilograme, iar bateria cu 6 celule îi asigură o autonomie destul de bună. Laptopul vine la pachet și cu o geantă ceea ce este caracteristic laptopurile HP business. Are instalat Linux Suse, dar eu vă recomand Windows 7 pe 64 de biți pentru a fi mai eficienți în ceea ce faceți.

Păreri pro și contra

Pro: nu arată rău, e ieftin pentru ceea ce poate (1.800 lei), e performant și are toate conexiunile necesare unui om de afaceri (wireless, bluetooth, PCMCIA).
Contra: poate nu strica dacă HP ProBook 4330s avea 3 giga de RAM, dar cum ziceam anterior… mai mult de 1,5 giga nu sunt necesari pentru office.

Concluzii

Dacă vreți un laptop business mai mic atunci un laptop HP ProBook 4330s ar fi printre cele mai bune și ieftine alegeri deoarece are toate dotările de ultimă generație: ecran LED, tastatură anti stropi, procesor Intel Sandy Bridge etc.

Te-ar mai putea interesa