HP ProBook 430 G2, laptop de 13 inci

HP ProBook 430 G2 e un laptop de tip office deoarece are doar placa video Intel, iar cele care au și o placă video dedicată pot fi considerate laptopuri multimedia. Pentru ca un laptop să fie de gaming, e nevoie ca toate componentele să fie performante. Jos am pus o poză dar și un clip pentru a vă putea face mai ușor o idee despre el. Designule unul elegant și am observat că s-a păstrat și pentru a doua generație (G2). Chiar și la modelele mai mari pare a fi același dar pe lateral se observă și o unitate DVD. Instalare sistemului de operare se poate face și de pe un stick USB (din BIOS alegeți de pe ce să booteze). Aș recomanda Windows 8.1 64 de biți deoarece e un model nou.

Mi se pare destul de reușit iar prețul e unul atractiv, deoarece laptopul e la promoție. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesor i3-4030U e un Haswell cu consum redus și evident din nume dar și din frecvență (e mai redusă). Placa video e Intel HD 4400 deoarece e vorba de un procesor din generația a 4-a. Pe desktopuri, procesoarele au plăci video diferită dar tot integrate sunt (deci nu sunt cu mult mai bune).

Ecranul are protecție anti-glare, imagine HD și iluminare LED. Puteți folosi acest laptop ca un media player portabil deoarece are toate dotările necesare. Mai trebuie menționat că are suficientă memorie RAM dar și un hard de 500GB. Are dotări destul de bune și sunt cam același ca și pe laptopurile de 15 inci: difuzoare, card reader, LAN, USBuri, cameră web HD, bluetooth etc. Nu are DVD dar și așa mi se pare o dotare inutilă ca și tastatura numerică.

Plusuri: greutate redusă, tehnologie bluetooth, tehnologie DTS Sound+, fiabil, performant, arată bine și autonomie maximă de lucru de 8 ore.
Minusuri: nu are Windows preinstalat.

HP ProBook 430 G2 e un laptop destul de reușit pentru dimensiunile sale și care poate fi o alternativă pentru un desktop. E ceva mai mic decât restul deoarece dimensiunile ecranului afectează într-un oarecare fel și dimensiunile laptopului.

Te-ar mai putea interesa