HP ProBook 430 G1, laptop de tip business

HP ProBook 430 G1 e un laptop de 13.3 inci dar cred că e evident acest aspect din numele său. Există variante și de 15 inci dar diferențele nu sunt multe, de aceea acesta e mai bun pentru cei care caută un gadget portabil dar și performant. Fiind un laptop nou, are procesoare Intel Haswell care au un consum redus. Nu are unitate DVD dar nici nu o veți folosi dacă aveți un stick USB generos pe USB 3.0. Sistemul de operare Linux nu e cel mai grozav dar puteți să-l înlocuiți cu Windows 8.1 64 biți sau altul. Instalarea se poate face și prin intermediul unui stick sau hard disk extern.

Dacă considerați să veți folosi des CD-uri și DVD-uri, ar fi mai bine să luați o unitate externă care nu costă mult. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Puteți alege între un Core i5-4200U și un Core i3-4005U dar prețul diferă în funcție de alegerea făcută. Placa video e aceeași Intel HD 4400 și deci nu se adresează celor care preferă să joace jocuri. Ecranul e acel clasic LED de 13 inci cu imagine HD, dar apreciez că la acesta protecția e mată.

Pe partea de memorie are 4GB RAM dar poate fi extinsă la 16GB. Pe partea de stocare are un hard de 500GB și se poate folosi și un hard extern. Ca și dotări are cele clasice, doar că pentru dimensiunile sale sunt destul de multe și utile.

Are HDMI, astfel puteți conecta un monitor sau TV la el. Are chiar și bluetooth cu care puteți conecta periferice wireless (mouse/căști). Apreciez că are doar 1.5 kg și nu sunt multe laptopuri cu o greutate așa de redusă. Dacă nu vă place că e prea mic există și modele de 15 inci.

Plusuri: e accesibil, arată bine, e eficient, procesoare noi cu consum redus în mod office, bluetooth, carcasă din aluminiu, tastatură antistropi, ecran mat etc.
Minusuri: nu prea are având în vedere cui i se adresează.

Îmi plac laptopurile portabile ca și acest HP ProBook 430 G1 și eu sunt unul dintre acei utilizatori care nu folosesc nici tastatura numerică nici o unitate DVD, deci nu prea are sens un laptop prea mare ori prea greu. Jos e o prezentare utilă a acestui .

Te-ar mai putea interesa