HP Pro 3405

Acest sistem desktop PC HP Pro 3405 Microtower cu procesor AMD Dual Core E2-3200 e unul foarte bun în special că are capabilităţi de gaming dar nu la cine ştie ce nivel. Mai degrabă e un desktop multimedia, adică pentru filme, jocuri şi muzică. Carcasă acestui HP e destul de elegantă și are un design ergonomic astfel încât totul e la locul potrivit. Acesta e bun chiar și pentru editare foto/video datorită tehnologiei AMD Fusion, care o găsiți doar la procesoarele AMD de tip APU (adică procesoare care au plăci video integrate). Placa video ATI Radeon HD 6370D din procesorul AMD, e mult mai performantă decât o placă video Intel și spun asta deoarece AMD a vrut să ofere o soluție de gaming accesibilă. Spre deosebire de plăcile video Intel, cele AMD pot lucra împreună cu cele dedicate. Această tehnologie se numește Dual Graphics și e destul de asemănătoare cu cea Crossfire numai că aici e vorba de două plăci video diferite (una integrată+una dedicată). Desktopul Pro 3405 e o variantă mai reușită decât HP Pro 3400 MicroTower, în special datorită configurației. În prețul său e inclus și un monitor foarte bun de 20 de inci. HP Pro 3405 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Monitorul

Specificații tehnice

Pentru a beneficia de tehnologia Dual Graphics va trebui să achiziționați o placă video cu consum redus de energie. Recomandarea mea e HD 6450, doar că pentru acea placă video e recomandată o sursă de 400 W. Procesorul e unul Dual Core și se numește E2-3200. Are o frecvență de 2.4 GHz, un cache de  1 MB și o placă video AMD Radeon HD 6350D. Acea placă video oferă performanțe decente având în vedere că e integrată (puteți juca și jocuri precum CD MW3 la low). Are o placă de bază AMD A55 FCH cu 2GB de RAM, sunet integrat, rețea integrată, un slot PCI Express x16, un PCI și trei PCI Express x1.

Deasemenea, are un HDD de 500 GB și o unitate DVD RW. Monitorul de care vă spuneam mai sus e unul LCD LED  numi HP LV876AA (de 20 inci) și un model similar poate fi văzut în clipul de la sfârșit. Acesta are o rezoluție HD+, intrare DVI, aspect lucios și un aspect lucios. Alături de acesta veți primi și două periferice foarte utile (tastatură și mouse). Desktopul are următoarele porturi: DVI, șase USBuri 2.0, LAN, microfon, intrare și ieșire audio. Jos puteți vedea performanțele plăcii video integrate:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: datorită faptului că nu are Windows (adică Free DOS), e mai accesibil, e un pachet promo reușit (cu periferice incluse), accesibil,

Minusuri: posibilitatea limitată de upgrade deoarece are o sursă de 300 W, însă un SSD se poate instala fără probleme.

Concluzie

Sistemul desktop PC HP Pro 3405 e recomandarea pentru cei pasionați de filme la calitate HD și care ar dori să joace din când în când un joci care nu necesită resurse hardware mari.

Te-ar mai putea interesa