HP Pro 3300 MiniTower

Un calculator cu o configuraţie decentă pentru jocuri e acest sistem desktop PC HP Pro 3300 MiniTower, doar că această configuraţie mai necesită o placă video dedicată. Vine ca alternativă mai nouă la modelul HP 500B MicroTower dar care are placă cu memorie video dedicată. Acea placă video rămâne la alegere utilizatorului şi o poate alege în funcţie de buget şi de performanţele dorite. Sunt de acord ca majoritatea desktopurilor să vină fără placă grafică pentru jocuri, deoarece mulţi nu-şi pot permite un PC foarte scump. Iar după ce-şi mai adună ceva mai mulţi bani, îşi poate alege ce model îşi doresc. Acesta are şi periferice incluse dar din păcate nu sunt din acelea de gaming sau multimedia, ci sunt numai bune pentru utilizare normală a calculatorului. Un astfel de sistem desktop HP 3300 cu i5, 4 giga de RAM etc. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Perifericele
Doar carcasa

Specificaţii tehnice

Procesorul e unul Core i5 Sandy Bridge modelul 2500S. Acesta are o frecvenţă de 2.7 GHz, un cache de 6 MB şi placă video Intel HD Graphics 2000. Placa de bază cu chipset H61 Express vine cu sunet integrat numit Realtek ALC656, reţea integrată numită Realtek RT8171E Gigabit, un slot PCI Express x16,  trei sloturi PCI Express x1 şi un mini PCI.

Capacitatea memoriei RAM e de 4 giga 1333 MHz şi poate fi mărită probabil până la 16 giga. Pentru jocuri e decentă placa video numai că se încălzeşte destul de tare, motiv pentru care recomand o placă video nVIDIA sau ATI care au sistem de răcire propriu.

HDD-ul de 500 de giga are o viteză de rotaţie de 7200 şi e unul Serial ATA. Nu vine cu sistem de operare gen Windows sau Linux, ci unul numit Free DOS. Ca şi periferice are tastatură şi mouse pe care le puteţi vedea şi în pozele de mai sus. Carcasa e una de tip Microtower cu cititor de carduri, o sursă de 300W şi o mulţime de porturi: LAN, DVI, opt USB-uri 2.0, o intrare audio, o ieşire aduio, microfon şi SPDIF. Carcasa are o greutate de circa 10 kilograme.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Ca plsuuri: procesor bun pentru gaming şi nu numai datorită performaţelor ridicate,c arcasă solită, multe porturi, posibilitatea upgradării sistemului, hdd performant şi altele.

Ca minusuri: HP 3300 nu are placă grafică cu memorie dedicată, dar poate fi considerat şi un avantaj deoarece oferă posibilitatea alegerii modelului dorit.

Concluzie

Acest HP Pro 3300 MiniTower se adresează celor care au un buget generos iar dacă nu se poate opta şi pentru varianta ratelor fixe fără dobândă.

Te-ar mai putea interesa