HP Pavilion Sleekbook 15-b100sq

HP Pavilion 15-b100sq e un laptop al serie Sleekbook care v-ar putea interesa deoarece seamănă cu un ultrabook și e destul de robust. Nu e un model pe care să vă jucați cine știe ce jocuri sau să folosiți aplicații care necesită o placă video dedicată. Acesta e un laptop performant însă doar pentru cei care-l vor pentru aplicații de tip office și nu au pretenții mari. Performanțele sunt oferite de un procesor IvyBridge adică din generația a 3-a de la Intel. Are un design interesant iar grosimea sa e de doar 21 mm. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Pozele sunt cu modelul de 14 inci dar nu veți găsi mari diferențe între cele două (cel de 15 inci vine cu tastatură numerică).

Din față
Din față
Tastatura
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul nu e unul obișnuit pentru laptopurile accesibile, ci e unul spațial deoarece laptopul are o baterie de 4 celule. E vorba de un procesor cu consum mic care e des întâlnit pe ultrabookuri – i3-3227U de 1.9GHz. E bun chiar și în jocuri, dar numai dacă are și o placă video dedicată alături. În cazul acestui model, are doar cea integrată Intel HD 4000. Chiar dacă nu e prea performantă e suficient de bună pentru a viziona un film HD sau a juca un joc mai vechi sau 2D.

Ecranul de 15.6 inci vă permite doar vizionarea de filme 720p deoarece are o rezoluție HD și e iluminat LED pentru un contrast mai bun. Memorie RAM e și ea importantă deoarece asigură un multitasking mai bun. În acest caz e una de 4GB de tip DDR3 și care poate fi mărită la 8GB, dar nu e cazul. Are și un hard spațios și performant care mi se pare decent pentru un utilizator obișnuit.

Dotările sale sunt destul de utile atunci când vreți să navigați pe web fără cabluri, să vizionați filme, să ascultați muzică, să conectați un TV sau un gadget cu interfață USB. Acumulatorul de 4 celule e suficient deoarece oferă peste 4 ore de funcționare.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie de 5 ore și ceva, are bluetooth, port USB 3.0, multitasking bun, construcție robustă și fiabilitate.

Minusuri: fără Windows 8.

Concluzie

Acest HP Pavilion 15-b100sq e o alegere bună dacă  vă interesează portabilitatea, funcționalitatea și eficiența oferită de un laptop. Pe când un desktop e greu de transportat, e mare și vine cu multe cabluri după el. Clipul de jos vă poate ajuta ca să vă faceți o idee despre el și cu siguranță veți aprecia designul:

Te-ar mai putea interesa